Reklam
  • Reklam
ÖSYM skandalında DDK iş başında Müfettişler kuruma gitti

ÖSYM skandalında DDK iş başında Müfettişler kuruma gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı verdi. DDK müfettişleri ÖSYM'ye gitti

03 Ağustos 2022 - 16:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı soruların, Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavlarında sorduğu sorularla aynı olması üzerine, Devlet Denetleme Kurulu’na verdiği talimatla birlikte inceleme başladı. DDK müfettişleri bugün öğleden sonra ÖSYM’ye giderek çalışmalara başlayacak.

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavıyla ilgili iddiaların ciddi bulunması, sınava giren adayların hak kaybına uğramış olabileceği, toplum vicdanında rahatsızlık yaratması ve devletin kurumlarına karşı güven kaybına yol açması gibi gerekçelerle, Devlet Denetleme Kurulu harekete geçirildi. Her zaman olduğu gibi tam yetkiyle görev yapacak.

DDK müfettişleri, bugün öğleden sonra ÖSYM’ye giderek kapsamlı incelemeye başlayacak. Geçmişte FETÖ sızmaları ve soru çalma olayları nedeniyle toplum nazarında güven yitimine uğramış Kurum’un itibarının iadesi, hak-adalet arayışı ve bir daha bu tür olaylar yaşanmaması gerekçeleriyle DDK incelemesi hayati önem taşıyor.

Yıllarca Başbakanlık muhabiri olarak görev yapmış ve şu anda DDK Başkanı olan Yunus Arıncı’yı tanıyan bir gazeteci olarak söyleyebilirim ki Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı iken birçok inceleme-soruşturma yürüten Arıncı’nın elinden bu iş kurtulmaz. DDK müfettişleri en kısa sürede raporlarını hazırlayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunacaklar. Erdoğan, ilk raporun ardından soruşturma onayı verirse konu savcılığa intikal ettirilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti