Reklam
  • Reklam
ORMAN BAKANLIĞI UÇAK BULAMAYINCA HELİKOPTERE 5 KAT PARA ÖDEMİŞ

ORMAN BAKANLIĞI UÇAK BULAMAYINCA HELİKOPTERE 5 KAT PARA ÖDEMİŞ

Orman Bakanlığı, son büyük yangınlardan önce, ihaleyi verdiği şirket uçakları getirmeyince yangın sezonunun ortasında havadan mücadelede uçaksız kalmıştı. SÖZCÜ, bu uçaklar yerine alelacele bulunan iki helikoptere günlük 758 bin lira kira verildiğini ortaya çıkardı. Bu, milletin cebinden normalin en az 5 katı para çıktığı anlamına geliyor.

10 Ağustos 2021 - 14:50

Kendi filosu olmayan Orman Bakanlığı, her yılın ilk çeyreğinde, yaz aylarındaki yangın sezonunda havadan mücadele için uçak ve helikopter kiralama hizmeti almak için ihale düzenliyor.

3 yıl öncesine kadar Orman Bakanlığı’nın doğal tedarikçisi Türk Hava Kurumu’ydu. Ancak her şey 2019 yılında  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin göreve gelmesiyle değişti.

Cumhuriyetin 95 yıllık kurumu THK’nın uçaklarını 3 yıldır kullanmamakta direnen Orman Bakanlığı , 2 yıldır yangın söndürme uçağı tedarikinde de büyük sorun yaşıyor. 

2019 yılında orman yangınlarıyla mücadaleyi uçaksız yapmak zorunda kalan Bakanlık, 2020‘de yangınla mücadele için 4 uçaklı bir planlama yaptı ancak 2 uçak bulabildi.

2021‘de ise 5 uçak için ihaleye çıkıp 3 uçak için anlaşma yapabildi. Ancak ihaleyi alan CMC Savunma uçakları sözleşmede belirlenen 1 Haziran tarihinde getirmedi ya da getiremedi.

Türkiye’nin en güzel ormanları en az 30 gün yangın uçağı bulunamadığı için savunmasız kaldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti