Reklam
  • Reklam
Organlarını bağışladığı oğlunun diplomasını aldı

Organlarını bağışladığı oğlunun diplomasını aldı

İzmir'de beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından vasiyeti üzerine bağışladığı organlarıyla 7 hastaya can olan Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencisi Kemal Kuşum'un diploması annesine verildi.

03 Temmuz 2019 - 11:22

Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Kuşum'un beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından 7 organı, vasiyeti ve ailesinin onay vermesi üzerine hastalara nakledildi. 

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencisi Kuşum'u son yolculuğuna, arkadaşları tabutuna kıyafetlerini koyarak uğurladı.

Ögretim üyeleri, bağışladığı organlarıyla nakil bekleyen hastalara umut olan Kuşum'u mezuniyet gecesinde de unutmadı. Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge, Kuşum'un cübbesi, kepi ve diplomasını, sahnede bir sandalyenin üzerine bıraktı.

Babasının vefatından kısa süre önce yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hemşire olmaya karar veren gencin ölümü ise en çok annesi Aysel Kuşum'u üzdü.

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle mezuniyet törenine katılamayan anne Kuşum'a oğlunun diploması, evinde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile Dekan Bilge tarafından teslim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti