Reklam
  • Reklam
OPERASYON KONUT SATIŞLARINI ARTTIRDI!

OPERASYON KONUT SATIŞLARINI ARTTIRDI!

İzmir Emlak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün "Türkiye'nin Fıratın doğusuna yapmış olduğu operasyon sonucunda Türkiye Ekonomisinin dengesiz bir hale geleceğini düşünenler yanıldı." ifadelerini kullandı.

21 Ekim 2019 - 15:04

İzmir Emlak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün; Operasyon sonucunda ekonomide ki dengesiz bir eğilime doğru gideceğini düşünenler konut satışlarının artışıyla karşı karşıya kaldılar. Özellikle piyasalarda cazip konutların olması yeni üretilen konutların maliyetinin yüksek olması, bankada mevduat faizinin düşmesi, konut sektörüne ayrı bir heyecan kattı. 

Şatışlarda Yükseliş!

Operasyon yapılırken tapu dairelerinde satışların arttığını söyleyen Akgün; "Türkiye genelinde baktığımız zaman özellikle belirli noktalarda belirli lokasyonlarda satışların hızlı olduğunu , ihtiyaç sahiplerinin ve yatırımcıların imkanları dahilinde konut aldığını görüyoruz. Böyle olunca da %0.99 faizin aslında artabileceği düşüncesi de konut satışlarını olumlu bir şekilde etkiledi." şeklinde konuştu.

 Akgün; piyasaların hareketlenmesindeki temel unsurun, konut kredilerinin düşmesiyle ilgili olarak düşünülse, de kişilerin barınma ihtiyacı ve aynı zamanda yatırım ihtiyacını karşılamak için inşaat piyasasında ve emlak sektöründe faliyet gösteren emlak bürolarına akın etmeye başlanıldığını da belirtti.

Özellikle bitmiş konutların daha çok tercih edildiğini söyleyen Akgün; Yeni projelerden ziyade daha önce de yapılmış 1-25 yaş arasında ki binaların daha fazla rağbet gördüğü de açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti