Reklam
  • Reklam
"Öfkeden Beslenen Bir Din İnsanı Olmaz"

"Öfkeden Beslenen Bir Din İnsanı Olmaz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayasofya İmamı'na tepki gösterirken, "Ayasofya'yı Atatürk'e hakaret için mi açtınız? O meczup İstanbul'un işgal altında olduğunu biliyor muydu?" dedi. Erken seçim çağrısını yineleyen CHP lideri, "'Gel arkadaş, sandığı koyalım' dedim zaman kaçacak delik arıyorsun. Neden kaçıyorsun; millet seni istemiyor. Memleketi mahvettin, perişan ettin" ifadelerini kullandı

01 Haziran 2021 - 19:35

Ayasofya İmamı'nın Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Her ulus, her millet kendi tarihine saygı duyar. Kendi tarihindeki acı olayları da sevinçli olayları da hafızasında tutar. Devlete büyük hizmetler vermiş kişileri saygıyla anarız. Saygı, sevgi temel kural olmalıdır. Ayasofya Camisi'ni açtılar, güzel. Camide görev yapan imamları sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, birlikte yaşamayı anlatması lazım. Dert varsa toplumu aydınlatması lazım. Biz nasıl tarihimize saygılıysak, camilerde görev yapan imamların da tarihlere saygısı olması lazım. Bütün dinlerin temelinde insan sevgisi, huzur vardır. Kin ve nefret yoktu. Sen Yunus Emre'yi de mi bilmiyorsun? Kinden, öfkeden beslenen bir din insanı olmaz. Ayasofya'yı Atatürk'e hakaret için mi açtınız? O meczup İstanbul'un işgal altında olduğunu biliyor muydu? Bütün imam kardeşlerime saygım var. Toplumun onlara, onların da topluma ihtiyacı var. Sevgi, barış ekseni üzerinde... Bu meczup kişi Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda ilk kurşunu atan Sütçü İmam'ı biliyor mu? Bu meczupların geldiği yer 'Keşke Yunan galip gelseydi' eksenidir. Baskı altında yaşamayı kabullenmişler. Neden bu hafıza?

Bugün Sayın Bahçeli de konuşmuş, güzel. Sayın Bahçeli'nin Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkması başımız üstüne. Bu meczup bu konuşmayı yaparken kimin önünde yapıyor? Birisi çıkıp 'Ne söylüyorsun' diyemedi. Bahçeli'ye söylüyorum; sen kime kızıyorsun? Kendi tarihine ihanet eden bir meczubu orada nasıl tutarsın? Atatürk bizim ortak değerimizdir. Bahçeli, 'Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir' diyor güzel ama o çizgi saraya uzayınca renk değişiyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti