Reklam
  • Reklam
"ÖDEMİŞ’E TAZE KAN, CANLILIK GELECEK"

"ÖDEMİŞ'E TAZE KAN, CANLILIK GELECEK"

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Beydağ'ı ve Ata toprağı olan Ödemiş'i ziyaret eden İzmir Milletvekili Bedri Serter, çiftçinin, köylünün, küçük esnafın ve zincir sanayisinde çalışan işçilerin sorunlarını dinledi. Serter, ilk durağı olan Beydağ' da "yüzde 60'ı tarım alanı olan Beydağ'ımızdan aslında bereket fışkırabilir, kestane, zeytinyağı üretimi hemen yanı başındaki Ödemiş gibi ceviz üretimi yapılabilecek bu topraklara daha fazla sahip çıkıp yerel üreticimizi desteklememiz gerekiyor" dedi.

27 Mart 2019 - 09:44

Serter, 500 bin doların üzerinde ihracat kapasitesine sahip Beydağ zincir sanayisinin çok daha fazla sanayi teşviklerinden yararlanması ve aileleri ile beraber 2000 kişiye ekmek sağlayan bu sektörün temel alınarak ilçenin marka değerinin hızla artması gerektiğini belirterek "Beydağ çok fazlasıyla göç veren bir ilçemiz oysa ki bu toprakların daha fazla genç enerjiye ihtiyacı var, bunun için kaynak da var" dedi.

Serter:"Ödemiş'e taze kan, canlılık gelecek."

İkinci durağı Ata toprağı olan Ödemiş'te halkla buluşan Serter, "Ödemiş ise Büyükşehir Belediyemizin Nisan ayı itibarıyla cemrelerini düşüreceği, kırsal kalkınma kapsamında kooperatifçiliğini güçlendireceği en verimli topraklarımızdan. Benim de baba toprağım olan ve patatesin baş şehri olan Ödemiş'in gelişmesine, insan kaynağının güçlenmesine ayrı bir katkı vereceğiz, buna inanıyorum. Hayvancılığı, süt ürünleri sanayisini geliştirmeliyiz. İthalata gerek yok, bizim topraklarımız çok zengin ve kendi bereketini taşıyor" dedi.

Önümüzdeki dönem yerelden genele politikalarımızla genç beyin göçünü önlemek için CHP olarak gerekenin yapılacağının altını çizen vekil Serter, "Ben de bir Milletvekili olarak TBMM'de sanayide ve tarımda gençlik istihdam politikalarına desteğin ne kadar önemli olduğunun altını yeniden çizeceğim. İzmir'e taze kan yeniden gelecek inanıyorum" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı