Reklam
  • Reklam
MUHARREM İNCE İZMİR’DE MİLYONLARA SESLENDİ

MUHARREM İNCE İZMİR'DE MİLYONLARA SESLENDİ

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir Gündoğdu Meydanında yaklaşık olarak 2 milyona yakın kişinin katıldığı mitingde konuştu.

22 Haziran 2018 - 09:23

İzmir Gündoğdu’da konuşan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Türkiye’de ilk kez bir seçimin kaybedeni olmayacağını, cumhurbaşkanlığında 81 milyonun kazanacağını dile getirdi

Cumhurbaşkanı olması halinde cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için muhalefet parti genel başkanlarına teklifte bulunacağını belirten İnce, ayrıca barış politikaları ile 4 milyon Suriyeliyi davulla zurna ile Suriye’ye göndereceklerini söyledi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Gündoğdu Meydanı alanını dolduran yaklaşık olarak 2 milyon kişiye seslendi. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile meydanı doldururken, denizden de Türk bayraklı ile donatılmış tekneler İnce’nin İzmir mitingine destek verdi. İnce, önce sahil tarafından seçim otobüsüyle halkı selamladı, ardından İzmir Marşı eşliğinde eşi Ülkü İnce ile birlikte kürsüye çıkarak vaatlerini anlattı. İnce, cumhurbaşkanı olması halinde ilk 48 saati, ilk 100 günü ve ilk 500 günü İzmir’de anlattı.

Sözlerine “Elleriniz dert görmesin. Denizle uyuyan, denizle uyanan güzel İzmir. Hasan Tahsin’in, direnişin, bağımsızlığın, ilk kurşunun kenti İzmir” diyen İnce, 1 milyon kişinin sahne önünde, 1 milyon kişinin de sahnenin arkasında olduğunu belirtti. İnce ayrıca, dün İzmir’den şehit olduğunu hatırlatarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimiz için meydanla birlikte 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

 

Her yıl 81 milyona hesap vereceğim

Cumhurbaşkanı olduğunda İktisat kongresini yeniden İzmir’de toplayacağının sözünü veren İnce, “Üreten, korkmayan bir Türkiye. Farklı bir cumhurbaşkanı olacağım. Hak’kını, halkını, haddini bilen bir cumhurbaşkanı. Ama haddini bilmeyenlere de haddini bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım. Benim cumhurbaşkanlığımda camide ibadet, okulda bilim orduda görev ve liyakat olacak. Camiye, orduya, okula siyaset asla girmeyecek. Her yıl 81 milyona hesap vereceğim. Bir yıllık icraatımın, cumhurbaşkanlığı harcamalarının, kişisel mal varlığımın hesabını vereceğim” diye konuştu.

 

Türkiye’de ilk kez bir seçimin kaybedeni olmayacak

49 günde 105 miting yaptığını kaydeden İnce, şöyle devam etti;

“Günlerdir konuşuyorum ama medya vermemekte ısrarlı. Hele hele bir TRT var, parayı bizden alıyor, Tayyip Erdoğan’ın borazanlığını yapıyor. Hepiniz telefonlarınızdan canlı yayın yapın. Bir yandan Tayyip Erdoğan’ın medyası, bir yandan milletin medyası. Türkiye’de ilk kez bir seçimin kaybedeni olmayacak. Benim cumhurbaşkanlığımda 81 milyon kazanacak. Kaybeden sadece anket şirketleri olacak. Tayyip Erdoğan bile kaybetmeyecek. Çünkü benim cumhurbaşkanlığımda dolar, faiz, enflasyon düşecek; milli gelir artacak, emekli cumhurbaşkanı maaşı da yükselecek. O da rahat edecek. Her iktidar kendine yakın insanları makul insan haline getirmiştir. İlk kez bu seçimden sonra 81 milyon makbul insan olacak. Annelere söz veriyorum; çocuklarınızı iyi eğiteceğiz. Onlara matematik, yabancı dil öğreteceğiz. Onları FETÖ benzeri tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğiz. Gençlerimiz olimpiyatlarda madalya kazanacak. Fabrikalarımızın bacası tütecek. Eğitimimiz bütün okullarımız nitelikli eğitim verecek. Tarımda dışa bağımlı olmaktan kurtulacağız. Gelir dağılımı adaletsizliğine son vereceğiz. İşe alımda liyakat esas alınacak. Kimsenin başörtüsüne, sağcı mı solcu mu olduğuna bakmayacağız. Bürokratlara sesleniyorum; hiçbiriniz korkmayın eğer liyakatla geldiyseniz görevinize devam edeceksiniz ama kaymakamsanız, vali iseniz, AK Parti il başkanı gibi çalışıyorsanız sizin hiç şansınız yok. Recep Erdoğan’la Muharrem İnce arasında fark şu; Erdoğan saraylı, İnce milletin evladı.”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti