Reklam
  • Reklam
Muğla’da 500 yıllık "düğün güreşi" geleneği

Muğla'da 500 yıllık "düğün güreşi" geleneği

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı 500 yıllık geçmişi olan Çomakdağ köyünde yaşatılan düğün güreşi geleneği yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

19 Temmuz 2019 - 10:51

Çomakdağ'da kadınlar ile kız çocuklarının rengarenk ipekten giysileri, altın takıları ve başlarını süsleyen çiçeklerle, köyü ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Köyde yapılan geleneksel düğünler ve düğün güreşleri de ilgi görüyor. 4-5 gün süren düğünleri ve güreşleri izlemek için çok sayıda yabancı turist, köyü ziyaret ediyor.

Çomakdağ Kızılağaç Köyü ve Havalisi Kültür, Turizm, Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Hasan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken düğün güreşi, bez bebek yapımı ve ipek böceği yetiştiriciliği gibi yöreye özgü kültürel değerleri yaşatmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Yöredeki taş evlerin ahşap işçiliğiyle ve ilginç bacalarıyla dikkat çektiğini belirten Yıldırım, geçmişi 500 yıl öncesine dayanan Çomakdağ-Kızılağaç'ın gündelik yaşamıyla açık hava müzesi niteliğinde olduğunu söyledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti