Reklam
  • Reklam
Meteoroloji İstanbul’a kar yağacağı günü açıkladı

Meteoroloji İstanbul'a kar yağacağı günü açıkladı

Meteorolojiden gelen son tahminlere göre yurdun genelinde sağanak yağış olacağı bildirildi. İstanbul'a ise yarıyıl tatilinin ilk haftası kar yağışı bekleniyor.

20 Ocak 2018 - 13:47 - Güncelleme: 20 Ocak 2018 - 15:51

Yurdu etkisi atına alan soğuk havanın, önümüzdeki günlerde yağışla birlikte etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yapılan son değerlendirmelere göre Van, Bitlis ve Siirt çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege, gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri ile Isparta çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin edilirken, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Van ve Bitlis çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların gece saatlerinde Trakya'da yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İstanbul ve çevresinde cuma ve cumartesi günü sıcaklıklar yükselirken, yarı yıl tatilinin ilk haftası için kente kar geleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman yaptığı açıklamada rüzgar, fırtına, şiddetli yağış, kar, karayel ve lodos fırtınasının bir arada görüleceğini, Türkiye'nin bütün hava olaylarını aynı anda yaşayacağını anlattı. Rüzgarın dönmesiyle ani düşen sıcaklıkların gece 8 dereceye kadar ineceğini belirten Kocaman, "Yarından itibaren yağış kesiliyor. Cuma ve cumartesi günü özellikle İstanbul'da yağış olmayacak. Sıcaklıklar mevsim normallerine gelecek ve hatta bir kaç derece üzerinde seyredecek. Pazar gününe kadar İstanbul güzel bir hava geçirecek" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti