Reklam
  • Reklam
Merkez Bankası’ndan enflasyon açıklaması

Merkez Bankası’ndan enflasyon açıklaması

Merkez Bankası, yıllık enflasyonun temel mal ve hizmet gruplarında gerilerken, gıda ve enerjide yükseldiği açıklamasında bulundu.

04 Nisan 2018 - 12:36

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan Mart Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nda, martta tüketici fiyatlarının yüzde 0,99 arttığı, yıllık enflasyonun ise 0,03 puan azalarak yüzde 10,23'e gerilediği anımsatıldı.

Yıllık enflasyonun temel mal ve hizmet gruplarında gerilediği, gıda ve enerjide yükseldiği belirtilen raporda, "Gıda grubu yıllık enflasyonundaki yükselişte işlenmiş gıda fiyatları etkili olurken, enerji enflasyonundaki artışta büyük ölçüde baz etkileri öne çıkmıştır. Temel mal grubu enflasyonunda alt gruplar geneline yayılan bir yavaşlama gözlenirken, hizmet enflasyonundaki düşüş görece sınırlı olmuştur. Bu gelişmelerle çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonları ve ana eğilimleri bir miktar gerilese de yüksek seviyelerini korumuştur." ifadelerine yer verildi.

Raporda, mart döneminde B ve C endekslerinin yıllık değişim oranlarının sırasıyla 0,31 ve 0,50 puan azalarak yüzde 11,95 ve yüzde 11,44 olduğu bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti