Reklam
  • Reklam
MERKEL ERDOĞAN’I NEDEN ÇAĞIRDI

MERKEL ERDOĞAN'I NEDEN ÇAĞIRDI

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve aynı zamanda CHP İzmir Milletvekili adayı Kamil Okyay Sındır, Kanal İzmir TV' de Gündem Özel Programında Rıdvan Akgün'ün konuğu oldu.

30 Mayıs 2018 - 17:09

BARIŞ İÇİNDE BİR SEÇİM DİLİYORUM

Seçim sürecinde siyasilerin birbirine çok sert ifadeler kullandığını belirten Sındır ''Öncelikle siyasetçilerin bu sert üsluptan, öfke dili, bizi birbirimizden uzaklaştıran bu nefret dilinden  kurtulması gerekiyor. Biz CHP olarak böyle davranmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce'de sürekli bunu vurguluyor. Diğer adaylarında bu şekilde davranmasını umuyorum. Bu toplumsal ortamda birbirimizi kırmadan, ayrıştırmadan barış içinde bir seçim süreci olmasını diliyorum.'' dedi.

 

MUHARREM İNCE TÜM TÜRKİYE'NİN UMUDU OLDU

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin çok dinamik olduğunu dile getiren Sındır ''Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce hepimizin umudu, heyecanı oldu. Türkiye'nin umudu oldu. Adaylığı açıklandı hemen ertesi gün Edirne'de, Diyarbakır'da mitinglere başladı. Kesintisiz ara vermeden, her yere gidiyor. Parti rozetini bir kenara çıkardı, partili Cumhurbaşkanı değil, Tüm Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olacak.'' dedi.

 

TOPRAK İSTEYENİN, SU KULLANANINDIR

Konuşmasında çiftçiye de değinen Sındır ''Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın İnce kuru fasulye pilav tarifi verdi. O kadar güzel şeylere değindi ki... Her şeyi dışarıdan ithal ediyoruz. Pirinci , yağı, fasulyeyi dışarıdan ithal ediyoruz. Bizim bütün topraklarımız birçok şeyi üretmeye elverişli topraklar. Çok güzel bir söz vardır. Toprak isteyenin, su kullananındır. GAP projesi 16 yıldır aynı şekilde duruyor. Çiftçi eziliyor. Çiftçi tarımı terk ediyor. Ülkemizde Trakya kadar tarım yapabilecek verimli toprak kullanılmıyor. Çiftçi artık kendini riske atmak istemiyor. Samanı bile artık ithal ediyoruz. Kendileri sürekli kandırıldık diyorlar. Demek ki kandırıla kandırıla halkı kandırmayı çok iyi öğrenmişler.'' diye konuştu.

Kamil Okyay Sındır konuşmasını şöyle sürdürdü;

İKTİDARA YOL GÖSTERDİK

''7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde kapsamlı ve her sorunu çözebilecek seçim beyannameleri açıkladık. İktidar bize bunları nasıl yapacaksınız. Kaynak nerede dedi. Sonraki dönemde ise bizim vaatlerimizi bir bir yerine getirdiler. Biz bu güne kadar siyasal olarak iktidara yol göstericilik yaptık. Artık iktidar olup biz yapacağız.'' dedi.

 

16 YILDIR İKTİDARDASINIZ NEDEN YAPMADINIZ?

Polisler için 3600 ek göstergelere değinen Sındır ''Ben her zaman mecliste bunu dile getirdim. Polisi her yerde övüyorsunuz ancak hakkını vermiyorsunuz. Bunları vaat olarak söylüyorsunuz. Siz iktidarsınız niye yapmıyorsunuz o zaman. 2017 yılında mazotun yarısını almayacağız dediler. 1.5 yıl geçti hala almaya devam ediyorlar. Sürekli hep vaad ediyorlar. 16 yıldır iktidardasınız. Peki Neden yapmadınız bugüne kadar.'' dedi.

 

5 TEMEL SORUNU ÇÖZECEĞİZ

İlk olarak 5 temel sorunu çözeceklerini vurgulayan Sındır ''Yargıyı bağımsız yapacağız. Yargı tamamen siyasallaştı. Şu anda tek bir kişiye bağlı durumda. Önce bunu çözeceğiz. Eğitim ve ekonomiyi düzelteceğiz. Toplumsal barışı sağlayacağız. Tüm dış ilişkilerimizi düzelteceğiz.'' dedi.

 

MERKEL, ERDOĞANI TESELLİ ETMEYE ÇAĞIRIYOR

Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı seçimlerden sonra Almanya'ya davet etmiş. Erdoğan seçimi kaybedince kimsenin yüzüne bakamayacağı için gel Almanya'ya seni teselli ederiz diye çağırıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti