Reklam
  • Reklam
Meral Akşener’in ’yasaklama’ iddiasına valilikten açıklama

Meral Akşener'in 'yasaklama' iddiasına valilikten açıklama

Meral Akşener'in Beyoğlu'ndaki Demokrasi Çadır'ı ziyaretini gerçekleştirememesi üzerine 23 haziranda yapılıcak seçim için siyasi parti faaliyetleri konusunda İstanbul Valiliği herhangi bir yasaklama kararı uygulamadığı açılamasında bulundu.

20 Haziran 2019 - 09:20 - Güncelleme: 20 Haziran 2019 - 10:09

23 Haziran da yapılıcak seçim yenilemesi için İl Seçim Kurulu'nun belirilediği takvim süresinde Valilik herhangi bir seçim mitingine yasakla kararı vermedigini şu sözlerle açıkladı. 

''İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından aynı park içerisinde bulunan İYİ Parti seçim standının ziyaret edileceği bilgisi alınmıştır. Bunun üzerine; Beyoğlu Kaymakamımız ve İYİ Parti İlçe Başkanı arasında yapılan görüşmede; adı geçen parkın miting yapmak üzere AK Parti'ye tahsis edilmesi nedeniyle Genel Başkanın programında değişiklik yapılması yönünde görüş birliğine varılmıştır.

Valiliğimizce 31 Mart yerel seçimlerinde olduğu gibi, Yüksek Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulu kararları doğrultusunda 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi'nin de huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi için gereken tedbirler alınmakta ve hassasiyetle uygulanmaktadır.

13 Haziran tarihinden itibaren ilçe seçim kurulları yetkisinde olan siyasi parti faaliyetleri konusunda, Valiliğimizce alınmış herhangi bir yasaklama kararı ya da uygulaması söz konusu değildir."

İyi Parti Genel Başkanı Akşener yasakalamaya yönelik görüşlerini bellirtti. Meral Akşener Beyoğlu'ndaki demokrasi Çadırını ziyaret edememesi üzerine Bakırköy'de olaya dair açıklamada bulundu.

"Gelirken yaşadığımız bir hadiseyi söyleyeyim sizlere. Bir ilçede haber geldi ki o ilçede çadırımızı ziyaret edemezmişiz… Olsun… Şart değil. Rahatsızlık veriyorsa çadırdan dolayı biz de esnafımızla hemhâl oluruz. Onu da mı yasakladılar, apartman zili çalarım. Bunlar olacak, son 3 gün. Asabiyet had safhada. Biz sakin olacağız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti