Reklam
  • Reklam
MERAL AKŞENER’DEN AÇIKLAMA

MERAL AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Krizin daha derinleşmesini önlemek için atılması gereken adımlar var. Öncelikle Türkiye İstatistik Kurumu'nu rahat bırakın. Ülkenin ve ekonominin durumun net görelim. Buradan uyarıyorum sakın verilerle oynamayın. Bunu yaparsanız bugünleri mumla ararız." dedi.

23 Ekim 2018 - 12:56

Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik krizde olduğunu dile getirdi.

İsraftan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Akşener, Almanya'da 11 bin,  Türkiye'de ise kiralıklarla birlikte 120 bin makam aracı olduğunu ifade etti.

Akşener, krizin daha derinleşmesini önlemek için atılması gereken  adımlar olduğunu vurgulayarak, "Öncelikle Türkiye İstatistik  Kurumunu rahat  bırakın. Ülkenin ve ekonominin durumunu net görelim. Buradan uyarıyorum, sakın  verilerle oynamayın. Bunu yaparsanız bugünleri mumla ararız. Sayıştay  raporlarının gereğini yapın, yolsuzluk ve usulsüzlüklerle mücadele edin, israfa  son verin. 13 uçağınız, bir de uçan sarayınız var. İhtiyaçtan fazlasını bir an  önce elden çıkarın." diye konuştu.

Çalışanlara kriz zammı yapılmasını isteyen Akşener, "Yandaş iş  adamının dövizli sözleşmelerini bir an önce Türk lirasına çevirin. Bunları  yaparsanız iş adamıyla, işçisiyle, memuruyla, esnafıyla, emeklisiyle millet nefes  alır." değerlendirmesinde bulundu.

Emeklilikte yaşa takılanlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "emeklilikte yaşa takılanlar"  ile ilgili "Böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmeye hakkımız yok"  sözlerine değinen Akşener, "İktidara soruyorum; milyonlarca Suriyeli göçmenin 33  milyar dolar yani 200 milyarlık yükünü milletimizin sırtına yüklemeye hakkınız  var mıydı? Ama yaptınız ve kaynağını da buldunuz. Millete harcamaya gelince  sırtımıza yük öyle mi? Kendisi 46 yaşında emekli olmuş, vatandaşımız söz konusu  olunca yük öyle mi?" diye konuştu.

Akşener, "emeklilikte yaşa takılanlarla" ilgili bir öneride bulunarak,  "Söz gelimi 25 yıl prim ödemiş bir çalışan, emekliliğe hak kazanıyor. Ama maaş  alabilmesi için 15 yıl beklemesi gerekiyor. Bu 15 yılın ilk 5 yılında maaşının  yarısı, ikinci 5 yılda yüzde 65'i, son dilimde yüzde 80'i ödenebilir. Yaşı  dolunca da maaşının tamamı ödenir." dedi.

Danıştayın "Öğrenci Andı" kararı

Danıştayın Öğrenci Andı'na ilişkin kararını da değerlendiren Akşener,  İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un Türk Eğitim-Sen Başkanı olduğu  dönemde açtığı dava sonucu bu kararın çıktığını hatırlattı. Akşener, sözlerini  şöyle sürdürdü:"Kararın ardından olanları hep birlikte gördük, ibretle izledik. Eski  yeni bakanlar, akiller, sakiller, PKK sevicileri, FETÖ şakşakçıları, 'keşke Yunan   kazansaydı' diyenler, Türk düşmanlığını din zannedenler topluca saldırıya  geçtiler. 'Türküm, doğruyum...' diye başlayan andımızdan fena halde rahatsız olan  eski bakan, Meclis kürsüsünden FETÖ'ye övgü dizmekten, PKK'yla pazarlıktan,  ordumuza tuzak kurulmasından rahatsız olmamıştı, Türklükten mi rahatsız,  doğruluktan mı bilmiyorum? Papaz gidince sesiniz çıkmayacak, Türk denince hep  beraber ayağa kalkacaksınız. Türklüğe, Türk çocuklarının Türküm demesine  düşmanlık edenler bilsinler ki bu öksüz Türklüğümüzü bin cihana değiştirmeyiz."

"Cumhuriyet resepsiyonu İstanbul'a taşınamaz"

Akşener, bu yılki Cumhuriyet resepsiyonunun İstanbul'da yapılacak  olmasını eleştirdi.

Cumhuriyet resepsiyonlarının ilk günden beri başkent Ankara'da  yapıldığına işaret eden Akşener, "Türk varlığından rahatsız olanlar Türk devlet  teamülünü yerle bir etmeye hazırlanıyor. Cumhuriyet resepsiyonu İstanbul'a  taşınamaz. Cumhuriyetin resepsiyonunu, milli kahramanların başkenti dururken,  yandaş müteahhitlerin şantiyesine taşımak, ayıptır, yazıktır, günahtır.. Buradan  ilan ediyorum; siz yandaş müteahhit şantiyesindeyken, ben 29 Ekim'de 40  milletvekilimizle Cumhuriyetin ilan edildiği Birinci Meclisimizde olacağım." diye  konuştu.

Fındık üreticilerinin sorunları

Meral Akşener, fındık üreticisinin sorunlarına da değinerek, fındığın  stratejik ve milli ürün olduğunun altını çizdi.

Fındığın ve fındık üreticisinin korunmasının devlet politikası olması  gerektiğini belirten Akşener, "Lisanslı depoculuk ve ürün borsaları geliştirilip  stoklu çalışma imkanı sağlanmalıdır. FİSKOBİRLİK rehabilite edilmelidir.  Üreticiye, fındık alım garantisi verilmelidir. Bölgede, fındığa dayalı gıda  sanayisine teşvik verilmelidir. Enflasyona rağmen, dört yıldır dönüm başına 170  TL olarak ödenen alan bazlı destekler, 200 TL'ye çıkarılmalıdır. Fındık için alım  fiyatı, 10 lira maliyet ve 5 lira da refah payıyla toplam  15 lira olmalıdır."  önerilerinde bulundu.

Akşener, elindeki muzu göstererek, Anamur'a yaptığı geziye değindi.  Bölgenin muz üretimindeki önemini vurgulayan Akşener, yerli muz üreticilerine  destek verilmesini, muz ithalatına harcanan 100 milyon doların Türk üreticilerine  aktarılması için çaba harcanması gerektiğini söyledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti