Reklam
  • Reklam
Meral Akşener: 2023’te Erdoğan’ın seçilme şansı yok!

Meral Akşener: 2023'te Erdoğan'ın seçilme şansı yok!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP ile MHP arasındaki ittifakın "çifte katolik nikahı" gibi olduğunu söyleyerek süreceği tahmininde bulunurken, partisinin CHP ile ittifakı sürdürüp sürdürmeyeceğinin, hükümet sisteminin ileride nasıl şekilleneceğine bağlı olduğunu söyledi.

16 Eylül 2019 - 16:19

"Anahtar parti" oldukları için İYİ Parti üzerinden bir takım ittifak hesapları yapıldığını kaydeden Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'te yeniden cumhurbaşkanı seçilme şansı olmadığını savundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son dönemde Emine Bulut cinayetiyle bir kez daha gündeme gelen kadına şiddet konusunda, partisinin çözüm önerilerini paylaşmak için kadın gazetecilerle buluştu. Ancak Akşener, ittifakların geleceğinden, 30 Ağustos resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la verdiği fotoğrafa, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin milletvekillerine çağrısından, 2023 seçimlerine kadar gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.

CHP ile işbirliği devam edecek mi?

Akşener'e ilk soru, Cumhur ve kendisinde içinde yer aldığı Millet ittifaklarının devam edip etmeyeceği oldu. MHP'yi kastederek, "Küçük ortak açısından katolik nikahı görünüyor" diyen Akşener, Erdoğan'ın ne düşündüğünü bilmediğini belirtti.

Partisinin içinde yer aldığı Millet İttifakı'nın ise "Türkiye'ye nefes aldıran sonuçlar ortaya çıkarttığını" belirtti. Akşener'e göre ittifakların geleceği, "artık işlemediğini düşünüyorum" dediği Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin nasıl bir sürece evrileceğine bağlı:

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti