Reklam
  • Reklam
Menemen’de Koronavirüs için harekete geçildi

Menemen'de Koronavirüs için harekete geçildi

Menemen Belediyesi dünya genelinde birçok ülkeye yayılmış olan, önceki günde ilk defa Türkiye’de görülen Koronavirüs(Kovid-19) tehlikesine karşı alarma geçti, dezenfeksiyon çalışmalarına başladı.

13 Mart 2020 - 21:58

Koronavirüs hastalığının ilke defa Türkiye’de bir hastada tespit edilmesi üzerine hemen harekete geçen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, dün ilk olarak İnönü Kültür Merkezi’nde Menemen Belediyesi Temizlik İşleri ekibi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Öğle saatlerinde gerçekleşen toplantıya Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yanı sıra Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan ve Temizlik İşleri Sorumlusu Emre Yaman da katıldı.

 

“Menemenlilerin sağlığı ve güvenliği her şeyden önemli”

Toplantıda yaptığı konuşmada, hızlı bir şekilde en yeni ekipmanlarla Koronavirüs’e karşı planlı bir mücadeleye başlayacaklarını söyleyerek başlayan Başkan Serdar Aksoy, “Biliyorsunuz Koronavirüs artık Türkiye’de. Virüs çok hızlı bir şekilde yayılıyor.  Siz de hedeftesiniz. O yüzden sizlerden ricam mümkün olduğu kadar dikkatli olmanız. Kendi önlemlerinizi mutlaka alın. Eldiven takmadan çalışmayın” dedi.

Belediye sınırları içinde ilaçlama çalışmalarına hemen başlayacaklarını açıklayan Başkan Aksoy, “Koronavirüs’ten korunmak için programımızı oluşturduk. Tüm okullarımız,  camilerimiz, belediye hizmet binalarımız, cemevlerimiz ve diğer açık alanlarımız bugünden başlayarak düzenli olarak ilaçlanacak. Menemenlilerin sağlığı ve güvenliği her şeyden önemli” açıklamasını yaptı.

Dezenfeksiyon çalışmaları başladı

Toplantıdan sonra hemen hazırlıklara başlayan Menemen Belediyesi Temizlik İşleri ekiplerinin akşam saatlerinde başlayan çalışması ile ilk etapta Çınarlı Camisi, Şehir Parkı, Menemen Anadolu Lisesi, Kubilay Kültür Merkezi, Menemen Belediyesi Ana Binası, Perşembe Pazarı ve toplu ulaşım araçlarının dezenfeksiyon işlemleri tamamlandı. Bugün ise ilçede bulunan kamu binalarının dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilecek. En fazla sirkülasyon olan alanlarda başlayan çalışmalar önümüzdeki günlerde başka alanlarda yapılacak dezenfeksiyon işlemleri ile devam edecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek