Reklam
  • Reklam
MEHDİ EKER’DEN AÇIKLAMA

MEHDİ EKER'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, ABD'nin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik yaptırım kararına ilişkin, "Hukuki süreci devam eden bir dava hakkında alınan bu karar bir hatadır ve bu hatadan bir an önce geri adım atılması konusunda Amerikan yönetiminin sağduyulu davranması gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

03 Ağustos 2018 - 11:36

Eker, yaptığı yazılı açıklamada, NATO müttefiki ve stratejik ortak  olarak kabul edilen Amerika ile ilişkilerin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi  başta olmak üzere birçok konuda oluşan anlaşmazlıklar ile zor bir dönemden  geçtiğine işaret etti.

ABD yönetimi tarafından verilen mesajların iki ülke arasındaki iş  birliği ve dostluk ilişkilerini hiçe saydığı ve sağduyudan yoksun olduğunu  bildiren Eker, iki bakanı hedef alan yaptırımların tamamen siyasi bir karar  olduğunu bildirdi. Eker, şunları kaydetti:

"Amerikalı muhataplarımıza Brunson davası hakkında gerekli açıklamalar  yapılmış ve davanın nihai kararının bağımsız Türk yargısı tarafından verileceği  belirtilmiştir. Brunson ile ilgili karar mahkeme tarafından verilecektir. Siyasi  iradenin bu sürece müdahale etmesi söz konusu değildir. ABD Hazine Bakanlığının  ülkemizle ilgili açıkladığı yaptırım kararı diplomatik ilişkiler açısından  tahripkar ve kurumlarımızın bağımsızlığını hedef alan bir karardır. Karar ABD'nin  hukuk sistemi hakkında ciddi şüpheler oluşturmuş ve ABD yönetiminin diplomatik  ilişkilerdeki ciddiyetsizliğini ortaya koymuştur."

ABD'den sağduyu beklentisi

Amerikan yönetiminin sağduyulu davranması gerektiğine işaret eden  Eker, "Hukuki süreci devam eden bir dava hakkında alınan bu karar bir hatadır ve  bu hatadan bir an önce geri adım atılması konusunda Amerikan yönetiminin  sağduyulu davranması gerekmektedir." ifadesini kullandı.

Eker, ilişkilerin daha iyi bir seviyeye ulaşması yolunda ABD  yönetiminden mevcut krizi aşmak için somut adımlar beklediklerini belirterek,  bundan sonraki sürecin iki ülkenin siyasi ve diplomatik çıkarlarına zarar  vermeyecek şekilde ilerlemesi gerektiği bildirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti