Reklam
  • Reklam
MECLİSE VEDA EDEN İSİMLER

MECLİSE VEDA EDEN İSİMLER

Siyasetin önemli isimleri meclise veda etti.

27 Haziran 2018 - 14:12

İlk olarak 23 yıl önce milletvekili seçilen TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 31 yıl ile Meclisin en tecrübeli siyasetçilerinden Cemil Çiçek Meclisten ayrılan isimler oldu.

Mecliste uzun süredir görev yapan tecrübeli siyasetçiler parlamentoya veda etti. Bu isimler arasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski TBMM başkanları Cemil Çiçek ve Mehmet Ali Şahin, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da var.

Meclise veda eden siyasetçiler arasında CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de bulunuyor.

16 yıl önce Yalova'dan CHP milletvekili seçilen İnce, 22, 23 ve 24, 25 ve 26 dönemlerde Yalova'dan milletvekili oldu. İnce, 23 ve 24. dönemlerde de CHP Grup Başkanvekilliği yaptı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik de Meclise veda eden önemli siyasetçiler arasında bulunuyor.

AK Parti'nin iktidara geldiği 16 yıl önce Ankara milletvekili seçilen Ali Babacan da Meclise veda etti. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı, 60. Hükümette Dışişleri Bakanlığı ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Babacan, 61 ve 62. hükümetlerde Başbakan Yardımcılığı görevinde bulundu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bakan Ömer Bolat, ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi
Bakan Ömer Bolat, ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi
Kriptolara ilişkin yasa teklifi  Meclis'e sunulacak
Kriptolara ilişkin yasa teklifi Meclis'e sunulacak