Reklam
  • Reklam
MAZBATAYI ALAN TORBALI BELEDİYE BAŞKANI...

MAZBATAYI ALAN TORBALI BELEDİYE BAŞKANI...

Torbalı’da başkanlık koltuğuna oturan CHP’li İsmail Uygur, kadroda operasyon yaptı. Birçok müdür ve amirin yerini değiştiren Uygur’un bu tutumu ‘sürgün’ olarak nitelendirildi.

09 Nisan 2019 - 10:05

Yerel seçim sonuçlarına göre Torbalı'da bir dönem aradan sonra üçüncü dönem başkanlık koltuğuna oturan CHP'li Belediye Başkanı İsmail Uygur mazbatasını alır almaz neşteri belediye bürokratlarına vurdu. Geçtiğimiz günlerde üzerinde şehit Ömer Halisdemir'in fotoğraflarının yere aldığı afişleri indirttiği iddiası ile kamuoyunda büyük tepki toplayan Uygur mazbatayı alır almaz eski AK Partili Başkan Adnan Yaşar Görmez'in müdür ve amirlerinin görev yerlerini değiştirdi. Uygur, ilk olarak Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Değer'i görevden aldı. Değer, muhtarlık işlerinden sorumlu oldu. Kendisine mahalleler ve muhtarlarla ilgilenmesi görevi verilen Değer'e yeni görevi tebliğ edildi.

HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Belediyede uzun süredir Yapı Kontrol Müdür Vekili olarak görev yapan Nurten Sevim de, Torbalı merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Dağtekke mahallesindeki hizmet binasında görevlendirildi. Eskiden köy olan ve Kemalpaşa-Bayındır ilçelerine sınır olan Dağteke Mahallesi'nde kurulan hizmet binasına gönderilen Sevim'in yeni görevlendirmesi belediye kulislerinde 'sürgün' olarak nitelendirildi. Daha önce de iki kez Torbalı Belediye Başkanı seçilen İsmail Uygur, 2014 yerel seçimleri öncesi 3. kez belediye başkan adayı olmaya hazırlanırken 1 yıl 15 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından onanmış, durum böyle olunca da başkan adaylığı düşürülmüştü. Uygur'un hapis cezası almasına neden olan olay 2009- 2014 yılları arasında belediye başkanlığını yürüttüğü dönemde yaşanmıştı. Uygur, Torbalı Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Osman Benzer'i görevden alıp başka bir birimde görevlendirince Benzer, idare mahkemesine yürütmenin durdurulması davası açmıştı. İzmir 3 ve 4.'üncü İdare Mahkemeleri, Benzer'in görevine iade edilmesine karar vermesine rağmen Başkan İsmail Uygur, mahkeme kararını bir gün uyguladıktan sonra Benzer'i zabıta olarak görevlendirmişti. Bunun üzerine Osman Benzer'in, Torbalı 2'inci Asliye Ceza Mahkemesine açtığı davada mahkeme, Başkan Uygur'un Türk Ceza Kanunu'nun 257/1 maddesi uyarınca 'Görevi kötüye kullanma' suçu işlediğine hükmederek 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırmıştı. Karar daha sonra Yargıtay tarafından onanıp kesinleşince Uygur'un adaylığı düşmüş, 2014 yerel seçimlerine girememişti.

KİM NEREYE GİTTİ?

Uygur'un imzalayıp duyurusunu yaptığı yeni görevlendirmeye göre yönetim şeması şeması şu şekilde oluştu: Daha önce Fen İşleri Müdürlüğünde görev yapan Çiçek Gültekin Elber, İmar ve Şehircilik müdür vekili kadrosuna. Daha önce İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde görev yapan Bahar Karabaş asaleten Arşiv Müdürü kadrosuna. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Kerim Alten, asaleten Mali Hizmetler müdürü kadrosuna, Emlak Müdürlüğünde görev yapan Serkan Tekin, Bilgi İşlem Müdür Vekili ve Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili kadrosuna. Destek Hizmetleri Müdürlüğünde görev yapan Ali Yakupoğlu, asaleten Fen İşleri Müdür vekili ile Park ve Bahçeler Müdürü kadrosuna, Mali Hizmetler Müdürü kadrosunda bulunan Arzu Cımbaz, asaleten Strateji Geliştirme Müdürü kadrosuna. Kültür İşler Müdürü Sıdıka Aksu, asaleten Halkla İlişkiler Müdürü kadrosuna. Veteriner İşleri Müdürü Kemal Sevinçli, Temizlik İşleri Müdürü kadrosuna. Teknisyen kadrosunda bulunan Çağlar Albayrak, Sosyal Yardım İşleri Müdür Vekili olarak görevlendirildi. Fen İşleri Müdür Vekili Celal Barlas'ın müdürlükte memur olarak görevlendirilmesine. Park Bahçeler Müdürü Yiğit Ebren'in ise aynı müdürlükte memur olarak görevlendirilmesine. Temizlik İşleri Müdürü Gökhan Bulut'un Zabıta Müdürlüğü'nde zabıta memuru olarak görevlendirilmesine. Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde görevli Sezer Eruzun'un müdür olarak görevlendirilmesine. Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Vedat Çiftçi'nin görevinin sona ermesine. Ruhsat Denetim Müdürü Ayşe Kundakçı'nın görevinden alınarak aynı müdürlükte bulunan tekniker kadrosunda görevine devam etmesine. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'nde bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Ertan Üzümcü ise Gelir Şefliği'nde tahsildar olarak görevlendirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti