Reklam
  • Reklam
Mavi Gölgem Bornova Diyabet Şenliği Gerçekleştirildi

Mavi Gölgem Bornova Diyabet Şenliği Gerçekleştirildi

Ege Diyabetliler Derneği ve Bornova Belediyesi 21-22 Eylül tarihlerinde Bornova Büyük Park’ta “Mavi Gölgem Bornova Diyabet Şenliğini” gerçekleştirdi.

25 Eylül 2019 - 09:44


Ege Diyabetliler Derneği ve Bornova Belediyesi 21-22 Eylül tarihlerinde Bornova Büyük Park’ta “Mavi Gölgem Bornova Diyabet Şenliğini” gerçekleştirdi.
2 gün süren şenlikte sağlık yaşam için dikkat edilmesi gereken hususlarla birlikte diyabette
teknolojinin yeri ve önemi vurgulayan stantlar iki gün boyunca sergilendi.
Eğitim, doğru beslenme, spor, ilaç, doğal ürünler ve teknoloji vurgusu yapılan şenlikte açılış
konuşmasını Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İDUĞ tarafından yapıldı.
Türkiye'de ilk kez 2 gün süren bu kadar kapsamlı bir şenlik Bornova ilçemizde gerçekleştirildi.
Diyabet Şenliğinin görev süresi boyunca geleneksel hale gelerek devam edeceği müjdesini veren Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İDUĞ, toplumuzu bilinçlendirip diyabet konusunda farkındalık oluşturan Ege Diyabetliler Derneği’ni tebrik etti.
Şenliği ilk gününde Drama Eğitimi için Ankara'dan gelen Sayın Hüriye Güven Hocamız, 7-12 yaş arasındaki diyabetli çocuklara drama eğitimi verdi. Homeopati Eğiticisi Doktor Levent BUDA, Su altı Hekimi ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Doktor Evin KOÇ, Spor Eğitmeni Oğulcan DAMAR, Diyabet Koçu
Nimet EGELİ WOODHAM yapmış oldukları konuşmalar ile diyabet konusunda şenliğe katılan yüzlerce insan bilgi sahibi oldu.
Diyabette farkındalığın vurgusu yapılması adına Tutku Sandığı Dans Okulunun Tango gösterisi ve Bornova Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin Halk Oyunları gösterisi sonunda Kaan GÜVEN'in konser etkinliği ile ilk gün tamamlandı. Konserde şarkılara eşlik eden diyabetli çocuklarımız ve gençlerimiz dans ederek neşeli vakit geçirip enerji ve moral depoladılar.
İkinci günde de Endokrin Uzmanı Doktor Faruk ERGÖNEN, Diyabet Eğitim Hemşiresi Mine UYMAZ, Uzman Diyetisyen Gizem TAŞKIN, Hemşire Selden GÜL, Uzman Hemşire Gökşen POLAT ve Prof. Dr. Mithat MELEN’in bilgilendirme konuşmaları katılımcıları aydınlattı. Kendisi de diyabetli olan İktisat Profesörü, ekonomist, akademisyen ve milletvekilliği yapmış Prof. Dr. Mithat MELEN, eğlenceli ve hoş sohbeti ile diyabetin eğitim ve bilinçli olarak kontrol altına alınabileceğini vurgulamıştır.
Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hocamız Doç. Dr. Elif ÜNSAL AVDAL ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz gönüllü olarak görev alarak Diyabet Şenliğimize büyük destek vermişlerdir.
Şenliğinin sonunda Ege Diyabetliler Derneği Başkanı Gamze BAKKALLAR’ın kendisinin yaşam öyküsü olan “Mavi Gölgem” tiyatro oyunu Sahne Tozu Tiyatrosu Actor Club Oyuncuları tarafından oynanmıştır. İzleyicilerin duygusal anlar yaşadıkları gerçek bir yaşam öyküsü olan “Mavi Gölgem”i kaleme alan Dernek Başkanı Gamze BAKKALLAR, etkinliğin gerçekleşmesinde büyük destek sağlayan Bornova Belediyesi Başkanı Dr. Mustafa İDUĞ’a ve Bornova Belediyesi’ne, şenlikte konuşma yapan tüm hocalarımıza, şenliğimize katılan bizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür etti.
Diyabetin kendisine vermiş olduğu olumsuzlukları hiçbir insanın yaşamaması için mücadeleye devam edeceğini, desteğe ihtiyacı olan tüm diyabetliler için Ege Diyabetliler Derneği olarak çaba sarf etmekten vazgeçmeyeceklerini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti