Reklam
  • Reklam
MANİSA’DA BEYAZ ÜZÜM BAĞLARI!

MANİSA'DA BEYAZ ÜZÜM BAĞLARI!

Sarıgöl ilçesinde üzümlerini yağıştan korumayı, geç olgunlaştırıp katma değerli satmayı hedefleyen üreticiler, bağların üzerini beyaz örtüyle kapattı.

24 Temmuz 2018 - 15:03

Türkiye'nin sofralık üzüm üretiminde önemli yere sahip Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde üzümlerini yağıştan korumayı, geç olgunlaştırıp katma değerli satmayı hedefleyen üreticiler, bağların beyaz örtüyle kapattı. 

Yaklaşık 115 bin dekar alanda çekirdeksiz sofralık üzüm yetiştiren ilçedeki üreticler, bağların üzerini örterek hem ürünü yağmur ve dolu hasarında koruyor hem de ürünün geç olgunlaşmasını sağlayarak, hasadı aralık ayına kadar öteleyebiliyor. 

Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar, yaptığı açıklamada, bu yıl mayıs ve haziran aylarındaki dolu nedeniyle üründe yüzde 46 ila 75 arasında kayıp olduğunu belirterek, üreticilerin bu nedenle bağları örtü altına alma işlemini normalden öne çektiğini söyledi.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen de Sarıgöl'ün üzümün başkenti olduğunu, örtüleri sadece üzümleri yüksek fiyata satmak için değil koruma amaçlı kullandıklarını vurgulayarak, önemli bir maliyet olan bu işlem için devletten destek beklediklerini kaydetti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti