Reklam
  • Reklam
MANAVGAT’TAKİ ÇALIŞMALAR YANIT VERMEYE BAŞLADI.

MANAVGAT'TAKİ ÇALIŞMALAR YANIT VERMEYE BAŞLADI.

Ülkemizi esir alan yangınlarla ilgili son durumu paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli "Şu anda aktif olan yangınlarda iyiye gidiş var, 57 nokta kontrol altına alındı." ifadelerini kullandı. Vatandaşlara ormanlık alanları kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Pakdemirli, imar söylentilerinin istismara yönelik olduğunu belirtti.

30 Temmuz 2021 - 11:17

Ülke genelinde 6 ilde 20 noktada yangınlar devam ederken; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yangının devam ettiği bölgeyi havadan helikopter ile inceledi. Bakan Pakdemirli daha sonra orman sahasına giderek yangınla mücadele eden itfaiye ekiplerini ziyaret etti. Bir süre daha bölgede inceleme yapan Bakan Pakdemirli, daha sonra yangının izleme merkezi olan Ulualan Yangın İzleme ve Kontrol Merkezine hareket etti.

YETERSİZ UÇAK KONUSU

THK ile problemimiz de yok, olmaz da. Elindeki uçakla ilgili problem. Uçabilecek kapasitede değil, uçsa da performans verecek kapasitede değil. Hala antikacı dükkanı gibi 1960'lardan kalan uçakları kullanalım deniliyor. 2 senedir son teknoloji, çok daha verimli uçakları kullandık. Bir insan şunu demeli, 27 helikopteriniz vardı, 39 helikopteriniz var. Önemli olan neyi uçurduğumuz değil, yere ne kadar su attığımız önemli. Şu anda kullandığımız Rus uçakları ve helikopterlerin ötesinde başka bir şey yok. Envantere uçak alımıyla ilgili çalışmalara başladık"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti