Reklam
  • Reklam
LOZAN ANTLAŞMASI’NIN 96’NCI YILI KUTLANDI

LOZAN ANTLAŞMASI’NIN 96’NCI YILI KUTLANDI

Lozan Barış Antlaşması’nın 96’ncı yıl dönümü bir dizi etkinlik ile kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda kazandığı en önemli diplomatik zaferlerden biri olan Lozan Barış Antlaşması’nın 96’ncı yılını kutlamak adına “Lozan Antlaşması 96. Yıl Dönümü Etkinlikleri” düzenlendi.

25 Temmuz 2019 - 13:47

Kültürpark Lozan Anıtı’na çelenk bırakılmasının sonrasında konuşma yapan Uluslararası Lions 118 – R Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Kemal Çenberci, “Lozan Barış Antlaşması vatanın bölünmez bütünlüğüne inanan Türk halkının ve Lozan’daki müzakerelerde mücadele veren temsilcilerinin siyasi zaferidir. Lozan Barış Antlaşması çağdaş bir devlet olan yeni Türk Devletinin kendisini dünyaya kabul ettirdiği siyasi bir belgedir” dedi.

24 – 27 Temmuz tarihleri arasında Kültürpark İzmir Sanat’ta ziyaretçilerini ağırlayacak olan, Lozan Konferansı ve Barış Antlaşmasının imzalanma sürecinin yansıtıldığı serginin Dev Ajans organizasyonuyla gerçekleşen açılışına Agora Lions Kulübü Başkanı Dilek Şensözlü Yavuz, Lozan Lions Kulübü Başkanı Feriha Özlütürk, Uluslararası Lions 118 – R Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Kemal Çenberci, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, CHP 22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları, Altınordu Futbol Kulübü’nün yöneticileri ile sporcuları, Lions Kulüpleri yönetici ile üyeleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek