Reklam
  • Reklam
LİSTEDEKİ TERÖRİST CEZAEVİNDE

LİSTEDEKİ TERÖRİST CEZAEVİNDE

PKK terör örgütünün mensuplarına yönelik yürütülen titiz çalışma kapsamında aranan teröristler arasında gri listede bulunan Ümit Botan kod adlı Muhittin Tapkan yakalanarak cezaevine gönderildi.

27 Eylül 2018 - 11:49

İstanbul Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması kapsamında bir terörist daha kıskıvrak yakalanarak cezaevine gönderildi.

YURT DIŞINA KAÇACAKTI

PKK/KCK terör örgütü adına 2008 yılı içerisinde İstanbul üzerinden örgüt adına faaliyet göstermek üzere katılım yaptığı öğrenilen Ümit Botan kod adlı Muhittin Tapkan'ın tüm ilişkileri araştırıldı. Şüphelinin İstanbul'da ikamet eden abisi A.T. aracılığıyla illegal yollardan yurt dışına kaçmaya çalıştığı belirlendi. Şüpheli teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda düzenlenen operasyonla Esenyurt'ta kıskıvrak yakalandı.

TUTUKLANDI

Ümit Botan kod adlı Muhittin Tapkan'ın İçişleri Bakanlığı'nca yayınlanan 'Terör Arananlar' listesinde 'Gri' kategoride bulunduğu öğrenildi. Şüpheli emniyetteki işlemleri ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bilindiği gibi terörden aranan isimler 'Kırmızı', 'Mavi', 'Yeşil', 'Turuncu' ve 'Gri' olmak üzere 5 ayrı listede sıralanıyor. İçişleri Bakanlığı'nın oluşturduğu aranan teröristler listesinde gri listedekiler için 300 bin, turuncu listedekiler için 600 bin, yeşil listedekiler için 1 milyon, mavi listedekiler için 1.5 milyon ve kırmızı listedekiler için de 4 milyon Türk Lirası ödül veriliyor

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti