Reklam
  • Reklam
LGS 1. Nakil Tercihinde Son Gün

LGS 1. Nakil Tercihinde Son Gün

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 25 Temmuz’da başlayan, yerleştirmeye esas 1’inci nakil tercih dönemi yarın sona eriyor. Sınavda yarışan 1 milyon 8 bin 139 öğrenci ilk yerleştirme için tercihte bulundu.

29 Temmuz 2022 - 09:57

öğrencilerden 951 bin 703’ü yani yaklaşık yüzde 95’i Tercih ettiği okullardan birine yerleştirildi. Yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyenlerin bugün içinde Nakil başvurularını tamamlaması gerekiyor.

Sonuçlar 1 Ağustos’ta ilan edilecek. Ardından, 2’nci nakil dönemi başlayacak. Adaylar, 1-5 Ağustos arasında son kez nakil için başvuruda bulunabilecek. Sonuçlar 8 Ağustos’ta ilan edilecek. Herhangi bir okula yerleşemeyenler, İl-İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları’na başvurabilecek. Komisyonlar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olanlar için 9-17 Ağustos’ta başvuru alacak. Yerleştirme işlemleri 19 Ağustos’ta tamamlanacak.

LGS nakil başvurularında öğrenciler, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 tercih yapabilecek. Aynı şekilde yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Uzmanlar 2. nakil sürecini boş kalan kontenjanlara yerleşmek açısından şans olarak görüyor. Ancak boş kalan yerleri bulabilmek için süreci iyi takip etmek gerekiyor. Diğer yandan adaylar kendi puanın altındaki yerlere başvurabilecekler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti