Reklam
  • Reklam
Kuzey Kore’den ABD ve Batı’ya gözdağı

Kuzey Kore’den ABD ve Batı’ya gözdağı

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD ve Batılı ülkelerin, tüm dünyada sivillere yönelik soykırım da dahil olmak üzere insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiği iddia edildi.

04 Ağustos 2022 - 15:04

"İnsanlığa karşı suçlarda zaman aşımı olmaz" denilen açıklamada,' ABD ve Batı, savaş suçlarının bedelini ağır ödeyecekleri hesap gününün kesinlikle geleceğini unutmamalıdır" ifadeleri kullanıldı.

ABD’nin El Kaide lideri Eymen el-Zevahiri’yi Afganistan’da gerçekleştirdiği hava saldırısıyla öldürdüğünü duyurmasının ardından kuzey kore yönetiminden zamanlaması dikkat çeken bir açıklama geldi. Kuzey Kore dışişleri bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Son zamanlarda ABD ve müttefikleri tarafından Afganistan’da işlenen insanlığa karşı suç eylemlerinin, uluslararası toplumun büyük bir şaşkınlık ve kızgınlığı eşliğinde birbiri ardına gün ışığına çıkarıldığı" belirtildi. ABD’nin yanı sıra İngiliz kuvvetlerinin de Afganistan’da insan hakkı ihlallerine imza attığı vurgulanan açıklamada, "ABD ve Batılı ülkelerin tüm dünyada sivillere yönelik soykırım da dahil olmak üzere açık insan hakları ihlalleri yaptıkları bilinen bir gerçektir" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti