Reklam
  • Reklam
KÜÇÜK YAŞLARDAKİ KIZLARLA EVLENMEK SAPIKÇA

KÜÇÜK YAŞLARDAKİ KIZLARLA EVLENMEK SAPIKÇA

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıza Savaş, "Küçük yaşlarda kızlarla evlenmek sapıkça. Tarihte kendilerini methi olarak tanıdanlar var. Bunlardan bir tanesi de Adnan Oktar. Bu isim sadece işin görülen yüzü, bu tip insanlardan çok fazla var" dedi.  

15 Mart 2018 - 17:15

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıza Savaş İzmir Haber Merkezi'ne önemli açıklamalarda bulundu. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bir önceki dekanı olan Savaş, küçük yaştaki kızlarla evlenmeyi ve kendisini methi olarak tanıtanlara çok ağır eleştirilerde bulundu.

 KÜÇÜK YAŞLARDAKİ KIZLARLA EVLENMEK SAPIKÇA

Küçük yaşlardaki kızlarla evlenilmesini sapıkça olarak nitelendiren Savaş, "60 yaşındaki bir adam nasıl 13 yaşında bir kızla evlenebilir mi? Zevci ayaklara benzetilebiliriz. bir ayakkabınız 40 bir ayakkabınız 44 olabilir mi? Doğada her şey dengiyle güzeldir. Bu tarz şeyler, sapıkçadır. Şuan 18 yaşında olan evlenme yaşı ilerleyen dönemlerde 20 olabilir. Bu dinde güncelleme olarak tanıtılabilir" şeklinde görüş belirtti.  

ADNAN OKTAR İŞİN GÖRÜLEN TARAFI

Kendilerini methi veya sahabe olarak tanıtan kişilere de ağır dille eleştiren Savaş,"Kendisini methi, sahabe gören insanlar her dönemde çıkar. Adnan Oktar işin görünen tarafı var. Bu tarz insanlara kesinlikle önem vermemeli. Bunlar menfaat peşinde ve insanlarla alay etmeye çalışıyorlar.  Atatürk'ün kurduğu Diyanet İşleri bizim dinimizi iyi şekilde anlatmamız için var. Diyanet İşleri'nde yer alan insanlar da yanlış açılmalarda bulunabilir. Bunun için kurumu karalamak doğru değildir" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti