Reklam
  • Reklam
Kovid-19 tedbirleri kapsamında bazı köy ve mahalleler karantina...

Kovid-19 tedbirleri kapsamında bazı köy ve mahalleler karantina altına alındı

Kovid-19 tedbirleri kapsamında bazı illerdeki köy ve mahallelerde karantina uygulaması başlatıldı.

02 Nisan 2020 - 20:56

Kars

Kars'ın Selim ilçesi Benliahmet köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında Benliahmet köyünün, bugün itibarıyla karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, köye giriş ve çıkışların durdurulduğu belirtildi.

Kars'ta daha önce Dağpınar beldesi Merkez Mahallesi ile Digor ilçesi Türkmeşen, Susuz ilçesi Erdağı ve Kağızman ilçesi Karabağ köyleri karantinaya alınmıştı.

Kastamonu

Kastamonu'nun Devrekani ilçesine bağlı Hasırlı köyü ile Ahlatçık köyünün Karacataş Mahallesi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kastamonu Valiliğinden yapılan açıklamada, Devrekani İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararı doğrultusunda, Kovid-19 salgınının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla Devrekani ilçesine bağlı Hasırlı köyü ile Ahlatçık köyünün Karacataş Mahallesi'nin bugün itibariyle 14 gün süreyle karantinaya alındığı ifade edildi.

Karar gereğince köy ve mahalle sakinlerinin bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları, izolasyon kurallarına uymaları gerektiği belirtildi.

Konya

Konya'nın Ilgın ilçesinde bir mahallenin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındığı bildirildi.

Ilgın Kaymakamı Fatih Kadiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Argıthanı Mahallesi'nin Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantina altına alındığını belirtti.

Karantinanın ikinci bir emre kadar süreceği kaydedildi. Jandarma ekiplerinin mahallede, giriş ve çıkışlara izin vermediği görüldü.

Malatya

Malatya'nın Kuluncak ilçesinde bir mahalle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında karantinaya alındı. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Kuluncak İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, Kaynarca Mahallesi'nde koronavirüs salgını nedeniyle 2 Nisan 2020 tarihi itibarıyla karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır." bilgisi paylaşıldı.

Kentte 29 Mart'ta Darende ilçesi Ilıca Mahallesi, Arapgir ilçesindeki Eğnir Mahallesi, 30 Mart'ta Hekimhan ilçesi Kozdere Mahallesi, 31 Mart'ta Pütürge ilçesi Sahilköy Mahallesi Kovid-19 salgını nedeniyle karantinaya alınmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti