Reklam
  • Reklam
KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ İÇİN YENİ GENELGE

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ İÇİN YENİ GENELGE

İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riskleri yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu mutlak şekilde sağlamak amacıyla 81 il valiliğine yeni bir genelge gönderdi.

04 Nisan 2020 - 20:45

Genelge kapsamında 31 şehir araç giriş çıkışına kapatıldı. 20 yaş altındakilerin sokağa çıkması yasaklandı. Market ve Pazar yerleri gibi toplu alanlarda maske takılması zorunlu hale getirildi.

 

31 İLE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAKLANDI

Büyükşehir statüsündeki 30 il (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak için il sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş ve çıkışlar 3 Nisan 2020 Cuma günü saat 24.00’den itibaren 15 günlük bir süre için belirli istisnalar dışında geçici olarak durdurulacak.

 

20 YAŞ ALTINDAKİLERİN SOKAĞA ÇIKMASI YASAKLANDI

Ayrıca 81 il genelini kapsayan genelgede, şehir içi hareketliliğinin en aza indirilmesi amacıyla 20 yaş altı, 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumlular için de sokağa çıkma yasağı getirildi.

 

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Genelgeye göre ayrıca, pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacak. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerli olacak. Sokaklarda insanlar arasındaki sosyal mesafe en az üç adım olacak. Yetkililerin ikazlarına uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek