Reklam
  • Reklam
KÖRFEZ KAN AĞLIYOR!

KÖRFEZ KAN AĞLIYOR!

İzmir halkı körfez için online imza topluyor. İzmirliler, dünyaca ünlü online imza platformu change.org üzerinden, ''İzmir Körfezi Kan Ağlıyor'' adlı bir imza kampanyası başlattı.

04 Ekim 2018 - 14:19

İzmir halkı körfez için online imza topluyor.  İzmirliler, dünyaca ünlü online imza platformu change.org üzerinden, ''İzmir Körfezi Kan Ağlıyor'' adlı bir imza kampanyası başlattı.

İzmir Körfezi'nin temizlenmesi gerekliliğinin dile getirildiği kampanyanın muhatabı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gösterildi.

İzmir'de zaman zaman yaşanan kötü kokuların ve denizin kirliliğinin lşikayetçi olunduğu kampanya metinde İzmir Büyükşehir Belediyesi de eleştirildi.

İşte o kampanya metni:

"İzmir körfezi yine kan ağlıyor.

Güzel şehrimiz sorumsuz yöneticilerin ellerinde harap oluyor. Denizimiz kirleniyor.

Bir çoğumuzun bildiği gibi kanalizasyon suları tekrar Ege'nin incisi İzmir'imizin denizine salınmaya başlandı. Deniz o kadar acımasızca kirletiliyor ki kimi zaman toplu balık ölümleri gerçekleşiyor. Bu bir rezalet ve kabul edilemeyecek derecede rahatsızlık verici bir durum olmasının da ötesinde güzel şehrimizin çehresinide bozmaktadır. Şehrin belli bölgelerinde pis kokular yüzünden insanlar rahatsız, kimse hiçbir önlem almıyor hiç bir açıklama yapmıyor. Güzel İzmir'in hakettiği bu mu?

Bizler İzmirliler olarak gerek denizin bu denli kirletilmesinden gerekse İzmir'de bugüne kadar herşeyin giderek zorlaşmasından aşırı derecede rahatsızlık duymaktayız. Çocuklarımıza daha güzel bir İzmir bırakmak istiyoruz. İzmir'in güzelleşmesi için çalışması gereken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin denizin kirlenmesine göz yumuyor olması çok üzücü .

İzmir halkı olarak isteklerimiz var ;

1-)Körfeze kanalizasyon hatlarının direkt olarak salınmaması.

2-)Körfezin neden bu şekilde kirletildiğinin halka açıklanması ?

3-) Şehirdeki bütün atık su hatlarının kanalizasyon, rögar, fabrika atık suları v.s gibi neden körfeze akıtıldığının, neden yıllardır bununla ilgili neden bir çalışma yapılmadığının açıklamasını İzmir halkınında bilmeye hakkı vardır.

Arkadaşlar butun İzmir halkına sesleniyorum.Gelin hep birlikte sesimizi duyuralım. Güzel şehrimizi tarihler boyunca uğrunda savaş verilen Ege'nin incisi İzmir'imizi kurtaralım İzmir körfezi temizlensin!!!"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti