Reklam
  • Reklam
Konut kredisi neden alınamıyor?

Konut kredisi neden alınamıyor?

Bankaların uyguladığı yüksek faiz uygulaması nedeniyle vatandaşlar konut kredisi alamıyor. İzmir Emlak Kulubü Derneği (İZEMDER) Başkanı Rıdvan Akgün ‘bu konuyla ilgili derhal bir çalışma yapılmalıdır’ ifadelerini kullandı.

05 Ağustos 2022 - 12:48 - Güncelleme: 05 Ağustos 2022 - 18:55

Konut kredileri hakkında İzmir Emlak Kulubü Derneği Başkanı (İZEMDER) Rıdvan Akgün ile yaptığımız röportajda ‘vatandaş konut kredisini neden alamıyor’ diye sorduk. Bu konuyla ilgili Rıdvan Akgün 'vatandaşın konut kredisi alamamasının nedeninde Türkiye’de özellikle bankalarda para olmadığından merkez bankasının yüzde 14 faizle kredi verirken bankaların bunu yüzde 25, yüzde 30 olarak satmaya çalışmasından, daha yüksek faiz ve gelirle vatandaşın ihtiyacını karşılamak için bankalar sattığından dolayı blok olarak konut kredisi alanlara araç alanlara kredi vermek istemiyor. İlk önce Sayın cumhurbaşkanı 2 milyon TL’ye kadar olan konutlar 0.99 dedi sonra bankalara gittiği zaman vatandaş 500 bin lira alabilirsiniz dendi. Bugün baktığımız zaman 500 bırakın bankalar kredi vermemek için her şeyi yapıyorlar yani vatandaşa 1 milyon kredi vereceğimize düşük faizle bunu en azından 5-10 kişiye ihtiyaç kredisi verelim daha yüksek para kazanalım diye finansman oluşturamıyorlar. Oluşturamadıklarından dolayı da özellikle yüksek faizli olan bölümlere yöneliyorlar.' dedi.

CİDDİ BİR SIKINTI VAR

 Akgün, Bu gün konut alacak bir kişi bankaya gittiği zaman istediği krediyi alamıyor. Ciddi bir sıkıntı var ciddi bir problem var. Bu konuyla ilgili çevre şehircilik iklim değişikliği bakanlığının net bir açıklama yapması lazım bu konuyla ilgili merkez bankası başkanı şahap kavcıoğlu, hazine maliye bakanı nureddin nebati ve aynı zamanda ilgili kurumların bunları çözmesi lazım.  BDDK dediğimiz bankacılık denetleme üst kuruluda buna el atması lazım vatandaşın barınma sorununu çözeceğiz derken cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda vatandaşın konut alımını engelleyen kredilerde gündemde madem vatandaş barınma sorununu çözecek konut alacak niye bankalar kredi vermiyor.

BİR ÇALIŞMA YAPILMALI

Madem 150 bin konut yapılacak diye bir çalışma var buna artı olarak vatandaşın konut alması için teşvik edici planlar, projeler niye gündeme gelmiyor vatandaş konut kredisi alabilmeli önü açılmalı sıkıntı olmamalı ve bu konuyla ilgilide derhal bir çalışma yapılmalı ‘ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti