Reklam
  • Reklam
Konak Belediyesi’nden Çocuklara Büyük Hizmet

Konak Belediyesi’nden Çocuklara Büyük Hizmet

Mülkiyeti Konak Belediyesi’ne ait olan İkiçeşmelik Caddesi’nde bulunan Tarihi İstiklal Okulu’nun restorasyonu tamamlandı. 2019 yılında İzmir Kalkınma Ajansı’ndan alınan hibeyle Konak Belediye’sinin eşfinansmanı ile restore edilen tarihi yapı, geçmişinde olduğu gibi yine çocukların eğitimi için hizmet sunacak.

23 Nisan 2021 - 20:05

Kontak – Yenilikçi Öğrenme Merkezi ismiyle hizmet verecek olan yapı 6 yaşından, 18 yaşına kadar çocuk ve gençlere yaratıcı bilim atölyeleri sunmayı hedefliyor. 23 Nisan’da açılması planlanan ama pandemi koşullarının ağırlaşması sebebiyle açılışı ertelenen merkez, daha açılmadan kamuoyunda büyük heyecan uyandırdı. Daha önce ikinci el eşya satan firmaların deposu olarak kullanılan tarihi yapı, Konak Belediyesi’nin gayretiyle 2 yıldan kısa bir süre içinde restore edilerek yeniden Konak ve İzmir halkının hizmetine hazır hale getirildi.

Çocuk ve Gençlere Hizmet Sunacak

Projeye destek veren ve bitmesinde önemli rol oynayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yaptığı açıklamada; “Merkezimiz 600 metrekare kapalı ve yarı açık alana sahip. Faaliyete geçtiğinde bölgenin çocuklarına ve gençlerine yönelik olarak havacılık, astronomi, matematik, robotik kodlama ve tarih alanlarında uygulamalı atölyeler yapılacak. Merkezde teknoloji okuryazarlığını geliştirici aktiviteler de düzenlenecek. Pandemi sebebiyle eğitimden uzak kalan çocuklarımızı bu tür okul dışı faaliyetlerle desteklemek istiyoruz. Vaka sayıları azalırsa merkezimizi bu yaz çocuklarımızla buluşturmak istiyoruz. 23 Nisan’da bu müjdeyi çocuklarımıza şimdiden vermek istiyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek