Reklam
  • Reklam
Kocaoğlu Şengül’ü ziyaret etti

Kocaoğlu Şengül'ü ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yapmış olduğu il başkanlığı turunda, AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül’ü ziyaret ederek kentin bekleyen projelerinin yer aldığı dosyayı takdim etti. Toplantıda Kocaoğlu,"İzmir'de benden yaşlı siyasetçi yok" cümlesine Şengül, " Maşallahınız var" diye yanıt verdi.

08 Mart 2018 - 13:19 - Güncelleme: 08 Mart 2018 - 13:42

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü makamında ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti’yi ziyaret ederek kentte bekleyen projelerin yer aldığı dosyayı il başkanlarına sunmuş ve destek istemişti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, Başkan Kocaoğlu’na yatırımların Ankara’daki takibi için destek sözü vermişti. Kocaoğlu siyasi partiler turunun sonunda AK Parti İl Başkanı Şengül’ü ziyaret ederek dosya sunarken, Başkan Şengül de AK Parti’li belediyelerin Büyükşehir’den beklentilerinin yer aldığı dosyayı Kocaoğlu’na iletti. Buluşmada, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan da bulundu.

“TAKİP EDİLMESİ GEREKEN İŞLER VAR"

Ziyarette konuşan Başkan Kocaoğlu, “İkinci il başkanlığınızı kutlarım. Hem ailenize hem AK Parti’ye hem İzmir’e hayırlı olsun. Başarıyla hizmet edeceğimizi biliyorum. Zaten birbirimizi tanıyoruz. Her seçim arifesinde biliyorsunuz tüm ilçelerimizi dolaşıyoruz. Bugün bizim emanetçi olduğumuz yönettiğimiz İzmir Büyükşehir Belediyesine ait bütün mekanların tüm partilerimizin emrinde olduğunu her zaman kullanabileceğinizi ifade etmeyi istiyorum. Bir de bir dosya var. Bekleyen hizmetler var. Sizin olmadığınız gün diğer siyasi partilerimizin İzmir il başkanlıklarını ziyaret ettim. Önemli bir şey değil. Takip edilmesi gereken işler var. Hepimizin bildiği onay bekleyen işler var. Parayla pulla ilgisi yok” dedi.

“EMEKLİLİĞİ DÜŞÜNMEDİĞİNİZE GÖRE DAHA GENÇSİNİZ”

Şengül de, “Öncelikle nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz. Daha önce beraber çalıştık. Birbirimizi yakinen tanıyoruz. Uzun yıllar siyasetin içinde olduğumuz için İzmir’in sorunlarını biliyoruz. İnşallah İzmir adına ara sıra çatışma da olsa beraber hizmet edeceğiz” diye konuştu. Kocaoğlu bunun üzerine, “Siyasetin doğasında var. Biz her ay Bilal Doğan’la tartışıyoruz” dedi. Şengül konuşmasına şöyle devam etti:  “Ama İzmir’in menfaati olduğu zaman beraber çalışacağız. Makamların geçici olduğunu biliyoruz. Çatışmadan uzak, samimi bir şekilde İzmir adına ne yapacaksak beraber yapacağız. Belki 2007’deki Aydın Şengül biraz yaşlandı daha tecrübe kazandı.”  

Kocaoğlu bunun üzerine, “Yaşlandı demeyelim. Tecrübe kazandı diyelim. İzmir’de benden başka yaşlı siyasetçi yok” dedi. Şengül ise, “Maşallahınız var. Emekliliği düşünmediğinize göre daha gençsiniz” diye karşılık verdi. Bunun üzerine Kocaoğlu, “Ben düşünüyorum. Hanım izin vermiyor” dedi.

“İLGİLENİRSENİZ SEVİNİRİM”

Şengül, Kocaoğlu’nun verdiği dosyadaki konuların takipçisi olacaklarını belirterek şunları söyledi: “Dosyayı aldık. Basın mensupları önünde söylüyorum; birebir takipçisi olacağız. İzmir’de iktidar sizsiniz. Bizim 7 ilçe belediyemiz var. Onlarla görüşmeler yaptık. Onlarla ilgili hazırlık yaptık. Biz de size bir dosya takdim ediyoruz. İlgilenirseniz sevinirim.”

Kocaoğlu ise konuyla ilgili çalışıp bilgi vereceğini belirtti.

“ALT YAPI PROBLEMLİ BİR İŞ”

Kocaoğlu, ilçe belediye başkanlarının şikayetleriyle ilgili şöyle konuştu: “Bizim belediye başkanlarımız alt yapı çalışmalarından sonra yolların yapılmadığından şikayetçi. Bu sadece AK Parti’li değil tüm belediyelerimizin şikayeti. Alt yapı problemli bir iş. En çok sıkıntı çeken bayındır. Niye? Yüklenici firma olumsuz çıktı. Orada büyük problemlerle uğraşıyoruz. Siz zaten bu işleri biliyorsunuz. Bu ihale mevzuatında işi ehline vermek mümkün değil. Düşük fiyatlıya veriyorsunuz. Şikayetler oradan geliyor. Ben çok şanslıyım. Göreve geldiğimizde İzmir’in alt yapısını yeniden yapmak düştü. İZSU bu konuda başarılı çalışmalar yaptı. Alt yapıya girip sokakları paramparça edip milleti memnun etmek çok kolay değil ama musluğu açtığı zaman su gelecekse, elektrik, doğalgaz gelecekse yapılır. Doğalgaz şirketinin bize yüklediği mali yük şirketin kendisinden fazla. Sokağa girince orayı adam etmeniz mümkün değil. Sokağı yeniden yapmanız gerekiyor ama su gelecekse, elektrik, doğalgaz gelecekse TEDAŞ da, İZSU da, belediye de çalışacak.”

"AÇIK DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ"

Bunun üzerine Şengül, “İzmir’de 30 belediyemiz var. En çok hangi belediyelerde yoğunlaştığına bakmak lazım. CHP’li belediyelerde de başka sıkıntılar vardır. Buradaki yaklaşım tarzı ve algı da önemli. 7 belediyede bir yoğunluk varsa sıkıntı olur. Öyle olmadığına inanıyorum. Körfez geçişi bizim için önemli. Tüm projeler hazırlanmış durumda. Sanıyorum bir dava açılmış. Ulaşım Master Planına battığımızda orada göremedim. Herhalde taslak olduğundan dolayı. Sizin bu projeyi desteklediğinizi biliyorum. Bu dava açanları da incelediğimizde arka planda bir organizasyon olduğunu görüyoruz. Bu da bizi rahatsız ediyor. İzmir’de yatırımları engellemek adına bir yapı var. Hükumet burada kendine bir yatırım yapmıyor. Yapılması gereken neyse onu yapıyoruz. Açık desteğinizi bekliyoruz” dedi.

“TÜP GEÇİTİNİN YAPILMASINDAN YANAYIM”

Kocaoğlu da, “Her fırsatta tüp geçidin yapılmasından yana olduğumu paylaşıyorum ve paylaşmaya da devam edeceğim. İzmir’de tüp geçide dava açanlar benim de tüm projelerime dava açıyor. Ankara’dan bakıldığında sanki beraber görüyorlar. İzmir’de herkes biliyor. Çünkü en çok bana dava açılıyor. Başkan söylese diyorlar. Mesela bizim Kültürpark projemizde hiçbir şey yok. Katı atık aynı şekilde” diye cevap verdi.

"KOCAOĞLU'NU ADAY GÖRMEKTEM MEMNUNİYET DUYARIZ"

2019 yerel seçimleri için konuşan Şengül, karşılarında rakip olarak Kocaoğlu’nu görmek istediklerini ifade ederken, “Yenile yenile bir gün yenmesini öğreneceğiz” dedi. Kocaoğlu da, “Burada yenilmek diye bir şey yok. Yarışıyoruz” cevabını verdi. Şengül bu kez, “Memnuniyetle yeniden aday görmek isteriz. Ondan da mutlu oluruz” diye konuştu. Kocaoğlu ise “Ankara’da, İstanbul’da CHP aday çıkarmaktan, yenilmekten bıkıyor mu?” dedi. Şengül buna karşılık olarak, “Başkanın aday olup olmayacağını bilmiyoruz. Olduğunda, netleştiğinde konuşuruz” açıklamasında bulundu.

 

 “BENİ YAKIŞIKLI ÇEKİN”

Şengül ayrıca İZBAN’da yeni uygulanmaya başlanan artı para sistemine ilişkin eleştirilerini sıraladı. Kocaoğlu da hukuki engellemeler karşısında başka bir yol olmadığını söyledi ve açıklama yaptı. Toplantı sonunda fotoğraf çekilirken Kocaoğlu, “Beni yakışıklı çekin. Ben adayım. O daha genç” diyerek esprili bir açıklamada bulundu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti