Reklam
  • Reklam
KOCAOĞLU’NDAN DEV SATIŞ

KOCAOĞLU'NDAN DEV SATIŞ

İzmir'deki CHP'li belediye başkanları, belediye mülkiyetinde bulunan arsa ve daireleri yerel seçimler öncesi hızla satmaya devam ediyor.

16 Ekim 2018 - 10:41

Yeniden aday olmayacağını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da giderayak satışlara hız verdi. İzmir Kültürpark içindeki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasını ücretsiz olarak özel bir üniversiteye 3 yıllığına tahsis eden Kocaoğlu, Bornova, Karşıyaka ve Bayraklı başta olmak üzere belediyeye ait milyonlarca lira değerindeki 39 arsa ve 6 daireyi daha satışa çıkardı.

39 arsaya 57 milyon 869 bin lira muhammen satış bedeli belirlendi. 6 konut için de belirlenen muhammen bedel 2 milyon 160 bin lira oldu. Bugüne kadar "Belediyenin bir kuruş malını satmadım. Aksine belediyeye mal kazandırdım" diye övünen Kocaoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasına rağmen satışlara hız vermesi dikkat çekti.

2017 yılının Şubat ayında başlayan Kocaoğlu'nun satışları bütün hızıyla devam ediyor. Buna göre belediye bir dairesini 18 Ekim'de satacak. Kalan 5 daire ise, 25 Ekim'de ihaleyle satışa sunulacak. Bu daireler için toplam muhammen bedel 2 milyon 160 bin lira olarak belirlendi. Büyükşehir Belediyesi'nin satacağı 6 direden en pahalı olanı Bayraklı'daki 600 bin lira değerindeki gayrimenkul. En ucuzu ise Buca'da 360 bin lira muhammen bedelle satılacak.

ARSALARIN EN PAHALISI BORNOVA'DA

57 milyon lira muhammen bedel tespit edilen 39 arsanın satışı da 25 Ekim'deki ihalelerle yapılacak. Satışa çıkarılan 39 arsa içinde en pahalısı Bornova Erzene Mahallesi'nde. Büyükşehir, 14 bin 935 metrekarelik bu arsa için 17 milyon 922 bin lira muhammen bedel belirledi.

Ekim ayı satışlarıyla birlikte son 1.5 yılda satışa çıkarılan daire sayısı bin 583 olurken, arsa sayısı da 306'ya ulaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek