Reklam
  • Reklam
KOCAOĞLU’NDAN ÇARESİZ VE TALİHSİZ AÇIKLAMALAR...

KOCAOĞLU'NDAN ÇARESİZ VE TALİHSİZ AÇIKLAMALAR...

Aziz Kocaoğlu yeniden aday olmak istediğini açıkladı. 1 Ekim tarihinden bu yana yapmış olduğu tüm taktikler ve stratejiler iflas etti. Çaresiz kalan Kocaoğlu CHP Genel Başkanı ile yaptığı görüşme sonucu istediği sonucu elde edemeyince Parti Meclisini Nihat Zeybekçi ile korkutarak yeniden bu görevi üstlenebileceğinin altını talihsiz cümlelerle adeta çizmeye çalıştı. Amacı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının açıklanmasını ertelemekti. Ama nafile bir sonucun bugün PM'den çıkması bekleniyor.

16 Ocak 2019 - 14:27

Aziz Kocaoğlu, yerine Alaattin Yüksel’in aday olması için yaptığı çabaların bir sonuç vermediğini düşünen Kocaoğlu,  Tunç Soyer’in adaylık açıklamasının bugün PM toplantısı sonucu açıklanabileceği korkusuyla yeniden aday olmak için Zeybekçi’yi bahane göstererek talihsiz ve çaresiz bir açıklama yaptı…

 

Kulislerden gelen haberlere göre Kocaoğlu’nun bu açıklaması bir ruh halinin dışa yansımasının  bir sonucu olarak kulislere bomba gibi düştü.

 

İşte Kocaoğlu'nun talihsiz beyenatı...

 

"Çok iyi hatırlanacağı gibi, 1 Ekim tarihinde bir basın toplantısı yaparak, 31 Mart yerel seçimlerinde aday olmama kararımı kamuoyu ile paylaşmıştım.

 

 

 

Bu açıklamayı seçimlerden 6 ay önce yapmamın en temel gerekçesi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin önünü açmaktı. Benim yerime aday gösterilecek arkadaşımızın bir an önce belirlenerek seçimlere kadar kentin her köşesine ulaşması, kendisini tanıtması ve projelerini anlatması gerektiğini düşünmüştüm. 6 ay, bu iş için  ideal bir süreydi.

 

 

 

Ancak aradan geçen 3,5 aylık süreye rağmen adayın henüz belirlenememesi, aday açıklama takvimi geciktikçe ortaya çıkan tablonun Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve dolayısıyla kentimize zarar verecek düzeye gelmesi, devletin tüm olanaklarıyla seçime hazırlanan iktidar partisinin 'bakanlık' yapmış İzmir adayını 27 Kasım'da açıklayıp çoktan yola koyulması ve bu tabloyla İzmir'de güç kaybı yaşayabileceğimiz gerçeği, beni ve partimize gönül vermiş milyonları endişeye düşürmektedir.

 

 

 

Sayın Genel Başkanımızla bugün yaptığım ve gayet olumlu geçen görüşmede, bu kaygılarımı açıkça ifade ettim. Her zaman söylediğim gibi, önce devletim ve milletim, sonra partim için çalıştım. Hiç bir zaman gizli ajandam olmadı. Hiç bir zaman kişisel menfaat ve ikbal peşinde koşmadım.

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını sürdürdüğü en büyük kent olan İzmir'de ortaya çıkan bu tablonun, adaylığımla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçmayacağımı Sayın Genel Başkanımızla paylaştım.

 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Aziz Kocaoğlu’na “Partili veya partisiz  tüm vatandaşlar aday adayı olabilir, Parti Meclisinin vereceği karara saygı duyacağız diye net ifade kullandı. Bu açıklamadan memnun olmayan Kocaoğlu, yukarıdaki açıklamayı yapmak zorunda kaldı. CHP’li kurmaylar Kocaoğlu’nun artık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı misyonu son bulmuştur. 1 Nisan’da koltuğu yeni Başkanımıza devir edecek başka çaresi yok. Kocaoğlu ile İzmir’de seçimleri kaybetmek istemiyoruz. Açıklama beklediğimiz aday bize seçim kazandıracak Tunç Soyer’dir ifadeleri kullandılar…

 

Anlaşılan 16 Ocak tarihi (Bugün) uzun geçecek…

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı