Reklam
  • Reklam
KOCAOĞLU HAKKINDA ’DİSİPLİN’ HAMLESİ

KOCAOĞLU HAKKINDA 'DİSİPLİN' HAMLESİ

İzmir CHP’de 10 Kasım’da Aziz Kocaoğlu ile Çağrı Gruşçu arasında yaşanan ‘yavşak’ tartışması büyüyor. Konak ilçe yönetimi Kocaoğlu hakkında disiplin dosyası hazırladı. İl yönetimi dosyayı onaylarsa gözler Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu’na çevrilecek

14 Kasım 2018 - 11:42

CHP'de geçtiğimiz 10 Kasım'da İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk'ü anma töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu arasında yaşanan 'yavşak' tartışması sürüyor.

CHP Konak İlçe Yönetimi, Gruşçu'ya 'Yavşak' diyen Kocaoğlu'na karşı harekete geçti. İlçe yönetimi Kocaoğlu hakkında disiplin dosyası hazırladı. İlçe yönetimi oy birliğiyle Kocaoğlu'na disiplin soruşturması açılmasını talep eden karar aldı. Kocaoğlu hakkında disiplin soruşturması açılması yönündeki talep il yönetimine sevk edilecek.

İl yönetimi dosyayı inceleyecek ve Genel Merkez'e sevk edilip edilmeyeceği yönünde karar alacak.

NELER YAŞANMIŞTI?

CHP'yi karıştıran olay geçtiğimiz 10 Kasım'da yaşandı. Atatürk'ü anma töreni için Cumhuriyet Meydanı'na gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu arasında protokolde tartışma yaşandı. Kocaoğlu Gruşçu'ya elini uzattı, ancak Gruşçu elini uzatmadı. Bu sırada 'Bak elimi uzatıyorum' dediği belirtilen Kocaoğlu, iddiaya göre dönüp Gruşçu'ya 'yavşak' diye hakaret etti. Tören sonrası Gruçşu da Kocaoğlu'nun yanına giderek tepki gösterdi. Gruşçu'nun Kocaoğlu'na "Terbiyesiz de sensin yavşak da sensin. Küfürünüzü de size iade ediyorum" dediği öne sürüldü.

SORUŞTURMA KARARI

Kocaoğlu'nun da "terbiyesizlik yapma" diye karşılık verdiği Gruşçu'nun bunun üzerine, "Biz burada emek verirken siz takdir edeceğinize küfür ediyorsunuz. Size hiç yakışmadı" dediği belirtildi. İkili arasında yaşanan sözlü tartışmanın sürmesi üzerine araya milletvekili ve partililer girdi, Gruşçu ve Kocaoğlu yatıştırılıp alandan uzaklaştırdı.

Olayın ardından Gruşçu yönetimindeki CHP Konak İlçe Yönetimi, Kocaoğlu hakkında disiplin dosyası hazırladı. İlçe yönetimi oy birliğiyle Kocaoğlu'na disiplin soruşturması açılmasını talep eden karar aldı. Önümüzdeki süreçte, Kocaoğlu hakkında disiplin soruşturması açılması yönündeki talep il yönetimine sevk edilecek. İl yönetimi dosyayı inceleyecek ve Genel Merkez'e sevk edilip edilmeyeceği yönünde karar alacak.

İl yönetimi disiplin işlemi yapılması yönünde karar alırsa, dosya Genel Merkez'e gönderilecek. Bu noktada Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu'nun da Kocaoğlu hakkında nasıl bir karar alacağı merak konusu oldu.

YETKİ PM'DE OLACAK

CHP Tüzüğü'ne göre Kocaoğlu hakkında disiplin işlemi yapma yetkisi Parti Meclisi'nde. Tüzüğün 63. maddesinde, "Parti Meclisi üyelerinin, Yüksek Disiplin Kurulu başkan ve üyelerinin, TBMM üyelerinin ve partili büyükşehir belediye başkanlarının parti suçu oluşturan eylemleri Parti Meclisi'nin istemi üzerine Yüksek Disiplin Kurulu'nca karara bağlanır" ifadesi yer alıyor

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti