Reklam
  • Reklam
"kitap okuma ve kompozisyon"

"kitap okuma ve kompozisyon"

İzmir'de hırsızlık ve kasten yaralama olaylarının mağdurları, şüphelilerin kişisel gelişim kitabı okuyup şiddetle ilgili kompozisyon yazmaları karşılığında uzlaşarak ceza almalarını önledi.

30 Temmuz 2019 - 16:44

İzmir'de yaşayan 16 yaşındaki Y.T'nin 7 Nisan'da cep telefonu çalındı. Polise başvuran Y.T, cep telefonunu çalan V.G'den şikayetçi oldu. "Basit hırsızlık" suçunun uzlaştırma kapsamına girmesi nedeniyle dosya uzlaştırma bürosuna gönderildi. 

Uzlaştırmacı Arzu Kütük Aydın, mağdurun yaşının 18'den küçük olması nedeniyle kanuni temsilcisi annesi E.O'ya ulaştı. E.O. ile cep telefonunu çalan kişi arasındaki uzlaştırma süreci, V.G'nin Doğan Cüceloğlu'nun "Savaşçı" kitabını okuması ve 15 sayfalık özet çıkarmayı kabul etmesiyle sona erdi. 

Diğer uzlaştırmada ise arkadaşının saldırısı sonucu yaralanan İ.E, arkadaşından şikayetçi oldu. Uzlaştırma bürosuna gönderilen dosyada taraflar, şüphelinin "şiddet" konulu kompozisyon yazması şartıyla uzlaştı.

Kasten yaralama olayının yaşandığı bir diğer uzlaştırma örneğinde ise birkaç ay önce arkadaşıyla yaşadığı bir tartışma sonucu yaralanan L.I. şikayetçi oldu. 

Taraflar, şüpheli M.K'nin Victor Hugo'nun "Sefiller" isimli romanını okuması karşılığında uzlaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti