Reklam
  • Reklam
KILIÇDAROĞLU’ NDAN AÇIKLAMA !

KILIÇDAROĞLU' NDAN AÇIKLAMA !

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

05 Şubat 2019 - 16:27

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Ne olursa olsun biz doğru durmaya ve Türkiye’nin çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz. Vatandaşın mutfağını vuran vergi enflasyon vergisidir. Enflasyonun olduğu bir ülkede huzur olmaz, güven olmaz. Enflasyonun ne kadar büyük bir tehlike olduğunu Türkiye yaşadı.

Dünyanın en büyük enflasyonunu yaşayan ülkelerinden birisiyiz. Eskiden kilo ile aldıkları ürünleri şimdi tane ile almaya başladılar. Böyle bir tablo ile niçin karşı karşıyayız. Oy verdiniz, kanun çıktı yetmedi, 17 yıldır tek başına yönetiyor, bana yetki verin tek adam olayım her şey düzelecek diye söz verdi o da yetmedi. Neden bu fiyatlar yükseliyor.

Ne oldu da bir yılda bu zamlar geldi. Bir yılda ne oldu Kuru soğan artış yüzde 231. Biber artış yüzde 155, sivri biber yüzde 147, Pırasa yüzde 116… Böyle gidiyor liste. Mutfakta yangın var derken bunu kastediyoruz. Asgari ücret yüzde 26 mutfaktaki enflasyon yüzde 100’ün üzerindeyse her vatandaş oturup düşünecek. 17 yıldır Türkiye’yi yöneten bir iktidarın ülkeyi getirdiği noktayı hep beraber oturup düşünmemiz lazım. Şikayet etmek vatandaşın görevidir, sen çözüm makamısın kimi kime şikayet ediyorsun. Sanki ülkeyi Japonlar yönetiyor, bu vatandaş muhalefette şikayet ediyor.

Önce hal yasasını değiştirdiler, düşen hiçbir şey yok. Fiyatlar yüksek ithalat yapmamız lazım fiyatlar düşer dediler bunu da yaptılar fiyatlar yine düşmedi.

Tarım Bakanı çıktı, et yemeyin oy yiyin dedi bu sefer de otun fiyatı çıktı.Buradan Zaytung yöneticilerine bir istirhamım var bu Tarım Bakanı'nın kadronuza alırsanız çok mutlu olurum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti