Reklam
  • Reklam
KILIÇDAROĞLU: BİNLERCE SIĞINMACI ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK NASIL...

KILIÇDAROĞLU: BİNLERCE SIĞINMACI ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK NASIL GELDİ, KİM İZİN VERDİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki göçmen soruna dikkat çekerek iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'Finansmanı iyi yönettiğimiz için, mültecileri Türkiye'ye alıyoruz' sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Para için bunları yapıyorlar. Hazine tam takır, 'siz bize para verin, biz vaziyeti kurtaralım...' bu devlet yönetimi değildir, böyle bir devlet yönetimi olmaz" dedi.

25 Ağustos 2021 - 11:49

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da kanaat önderleri, muhtarlar ve STK Temsilcileriyle buluştu. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“BİZ SİZİN TAŞERONUNUZ MUYUZ?”

Türkiye’deki düzensiz göçmen sorununa değinen kılıçdaroğlu, Türkiye’de gayrı resmi kayıtlara göre 5 milyon Suriyeli olduğunu belirterek ‘Ne olacak bu insanlar?’ diye sordu. İktidarın göçmen politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Biz bu insanlar için resmi açıklamaya göre 2 yıl önce 40 milyar dolar para harcadık. Şimdi kaç milyar dolar bilmiyorum. Peki bu insanlar ne olacak? Bu yetmedi şimdi de Afganistan’dan geliyorlar. Üstelik binlerce kilometreyi aşarak Türkiye’ye geliyor. Suriye’deki gibi kadın, çocuk, yaşlı da değil, hepsi genç… Neredeyse herkese silah verip, cepheden silahını alıp, cepheden Türkiye’ye gelmiş gençler. Ne olacak, ne yapacağız? Karşı çıkıyorum, ‘Yapmayın’ diyorum. Bakın şu söz bana ait değil, bu söz Erdoğan’a ait. Bu  sözün herkesin bilmesini isterim ve sakın ola ki kimse unutmasın, ‘Finansmanı iyi yönettiğimiz için, mültecileri Türkiye’ye alıyoruz, daha da almaya devam edeceğiz’ Bunun üzerine kıyameti kopardık, ‘ Sen Türkiye’yi nasıl mülteci deposu yaparsın…’ Parti sözcüsü de açıklama yapıyor bir tek mülteci dahi almayacağız’ diyor. Yahu seni kim takar arkadaş. En tepedeki insan diyor ki, ‘Parayı veren düdüğü çalar, ben mültecileri buraya alırım, sen yeter ki bana para ver’ İngiltere diyor ki, ‘Türkiye’de kamplar kuracağız, sonra oradan seçeceğiz kendi ülkemize bazılarını alabiliriz’ Ee diğerleri? ‘Para verelim buraya gelmesinler’ Aynı şekilde Suriyeliler de… Yahu arkadaş biz üçüncü sınıf bir ülke miyiz? Beyler rahat etsin diye bütün sıkıntıyı biz mi çekeceğiz? Biz mi onların rahatı için’ Bize para veriyorlar, siz bütün külfete katlanın’ diyorlar. Biz para verelim onlar külfete katlansınlar. Bu ırkçılık değildir.

Benim ülkemde yani bu güzel ülkede izlenen yanlış politikalarla hem sığınmacılar mahvoluyor  hem de biz mahvoluyoruz. Adamlar burada kalmak istemiyor, Avrupa’ya gideceğim diyor. Orada da diyorlar ki ‘Sakın buraya almayın, para verelim siz orada tutun’ Biz sizin taşeronunuz muyuz? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti onların taşeronluğunu mu yapıyor? Siz alın. Sizde kişi başı gelir, 30 bin, 50 bin, 100 bin dolar… Siz alın beyler? Niye biz alıyoruz?

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti