Reklam
  • Reklam
KIIÇDAROĞLU’ NDAN AÇIKLAMA

KIIÇDAROĞLU' NDAN AÇIKLAMA

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'YSK'nın bazı hakimleri AKP'lilere telefon ettiler. Böyle yapmayın, şöyle bir dilekçe verin biz bu seçimi iptal ettirelim. Bunu söyleyen YSK'daki çete reisi' dedi. Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Halkına yalan söyleyen kişiden Cumhurbaşkanı olmaz' dedi.

14 Mayıs 2019 - 14:44

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

İnanç, insanların öznesini oluşturur. Ramazan bayramında ve öncesinde hep birlikte güzelliklerden söz ederiz, kırgınlıkları gidermeye çalışırız. İnançlara, kimliklere saygı duymak hepimizin görevidir. Eğer insansak bunu yüreğimizde hissetmek zorundayız. İnsanların inançları dolayısıyla ötekileştirilmesini gözardı edemeyiz.

Ramazan sofraları kuruluyor, bir kişi kürsüye çıkıyor, ağza alınmadık ne varsa her şeyi söylüyor. İnanç sömürüsü bu kadar acımasız olmamalı. Bu kadar olmamalı. Vatandaş inanç için gelmişken kendisini adeta cehennemin ortasında buluyor. Biz özgürlükçü bir partiyiz yasakçı bir parti değiliz. Her inanca saygımız var.

Allah büyük ya bugün bir kez daha ortaya çıkıyor ki Cumhuriyet Halk Partisi özgürlükçü bir parti, AK Parti yasakçı bir partidir. Hiçbir inanç siyasete kurban edilmemelidir. Hiç kimsenin inancını siyasete malzeme etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz.

Bütün eczacıların Eczacılar Günü'nü yürekten kutluyorum. İstanbul’daki 8 bin 800 eczacıdan görev bekliyoruz. 23 Haziran’da gidip oy kullanacaksınız.

Yeni bir reçeteye ihtiyacımız var, yeni bir güzelliğe ihtiyacımız var. Birileri milletin iradesiyle oynadı, Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını elinden aldı. Bu mağduriyeti gidereceklerin başında 8 bin 800 eczacı da gelmektedir.

 ‘SOMA’DA ADALET YERİNİ BULDU MU? HAYIR’

Soma’da 301 madencimiz hayatını kaybetti. Adalet yerini buldu mu? Hayır. Hala adalet arayan aileler var. Biz Soma faciasını unutmayacağız. 301 işçinin öldüğü Soma faciasının üzerinden 5 yıl geçti. Bu 5 yıl içinde 299 madenci daha hayatını kaybetti.

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ’ı uğradığı saldırı sonrası hastanede ziyaret ettim. Tüm detaylarıyla dinledim saldırıyı. Failleri bulundu ama serbest bırakıldı, onların tutuklanması için bir gazetecinin ölmesi mi gerekiyor? Bu savcıya sormak gerekiyor, senin başına böyle bir şey gelseydi ne olurdu?

Kılıçdaroğlu’ndan engellilere: Kabahat sizde; Hâlâ gidiyorlar AK Parti'den medet umuyorsunuz

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı