Reklam
  • Reklam
KENTSEL DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZDIR

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZDIR

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesine katıldı. Burada bir konuşma yapan Varan Kentsel dönüşümün 2012 yılının eseri olmadığını ve 2005 yılına dayandığını söyledi.

11 Mayıs 2018 - 12:44

Kentsel dönüşümün kendisinden oluşmadığını vurgulayan Varan çok ciddi argümanların ve altyapısının olduğunu dile getirdi. Sürekli değişen ve gelişen dünyaya ülkemizin de uyum sağlaması ve en önemlisi de afetlere karşı  kentsel dönüşümün gerekli olduğunu aktaran Varan  ülkemizde son 100 yılda 6 şiddeti üzerinde birçok deprem yaşandığını vurgulayarak ‘’ yaklaşık 100 bin canımız gitmiş 500 bine yakın konut yıkılmış aynı zamanda ekonomik yönde çok büyük kayıplar yaşanmıştır. 1950’li yıllardan itibaren büyük kentler çok ciddi şekilde göç almış bu yüzden plansız kentleşme , tarım alanlarının tahribi, tarım toplumundan sanayi toplumuna hızlı bir dönüş olmuş ve bu dönüş oluşurken şehirlerin hazırlıksız, altyapısızı, plansız yakalanması nedeniyle çok ciddi halde depreme dayanıksız, plansız yapılar inşa edilmiştir. Bununla birlikte çevre kirliliği, altyapı yetersizliği, kaçak yapılaşma çok ciddi sorun haline gelmiş ve kentsel yapılaşma kaçınılmaz hale gelmiştir ’’ dedi. Göç olgusuyla birlikte kentlerdeki plansız yapılaşmanın da kentsel dönüşümü zorunlu hale getirdiğini belirten Varan, ‘’Kentsel dönüşüm insan hayatını esas alan, depreme dayanıklı aynı zamanda sürdürülebilir şehir altyapısına hizmet sunacak şekilde gerçekleşmeli ‘’ diye konuştu. Selahattin Varan, ‘’ Türkiye'deki 20 milyon konutun 7,5 milyonunun hemen dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayarak mutlaka vatandaşı memnun edecek, aidiyet duygusunu da koruyan bir planlama hayata geçirilmelidir ‘’ dedi.

HEDEFİMİZ AKILLI KENTLER

Kentsel dönüşümün tamamen insan hayatını hedef aldığını dile getiren Varan ‘’ afetlere dayanıklı akıllı kentler, uydu kentler yaparak marka şehirler haline gelmek en büyük hedefimizdir ‘’ dedi. İzmir'in de İstanbul’dan sonra 1.derecede deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan Varan Yılda ortalama 25 bin  binanın dönüştürülmesi gerekiyor" diye konuştu. Bunun için doğal afetlere tamamen  hazır olmaları için bir an önce kentsel dönüşümün tamamlanmasını amaçladıklarını söyledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti