Reklam
  • Reklam
KENT KONSEYİNE KADIN BAŞKAN

KENT KONSEYİNE KADIN BAŞKAN

Foça Kent Konseyi Seçimli olağan Genel Kurulu 28 Haziran 2019 Cuma Günü yapıldı. 2011 yılında kurulan Foça Kent Konseyi’nin en çok katılımlı Genel Kurulu olarak gerçekleşen toplantıdan Özlem Duvan Temizel ilk kadın başkan olarak çıktı.

29 Haziran 2019 - 15:46

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde ki Genel Kurul’da mevcut Başkan Orhan Gürer’in açılış konuşmasını Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz’ün konuşması izledi. Gürbüz göreve yeniden talip olmayan Orhan Gürer’e , kent konseyinin kuruluşundan beri görev yapan Genel Sekreter Göksel  Acar ve yürütme kurulu üyeleri  ile konseyin kurulmasında ve faaliyetlerinde büyük desteği olduğunu vurguladığı eski belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a teşekkür etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Genel Sekreter Göksel Acar ile Esen Çeşmeci ve Nur Gündüz’ün yer aldığı divan oluşturuldu.

Divana İki başkan adayı ve iki yürütme kurulu aday listesi sunuldu. Üyelerin usül ve ayrıntılar konusunda bilgilendirilmesini takiben başkanlık için, oylamayla kabul edilen kapalı zarf usulü seçime geçildi. Açık tasnifle yapılan sayım sonucunda Özlem Duvan Temizel’in kullanılan 72 oyun 45’ini, Cem Eden’in 26’sını aldığı belirlendi. 1 oy geçersiz sayıldı.       

Başkanlığa seçiminden dolayı Özlem Duvan Temizel’i kutlayan Cem Eden ekibiyle birlikte rahat çalışabilmesi için kendi yürütme kurulu listesini adaylıktan çektiğini açıkladı. Başka aday olmadığı belirlendikten sonra yapılan oylamayla, yürütme kurulu seçimi tamamlandı. 2 yıl görev yapacak olan yeni yürütme kurulunda Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat, Foça Esnaf Odası Başkanı Ahmet Koldaş, Şehir Plancıları Odası Temsilcisi Servet Fulya Onay, Foça Çevre Platformu (FOÇEP)Sözcüsü Bahadır Doğutürk, Slow Food Yeryüzü Pazarı Temsilcisi Sevtap Barandır, Foça Ziraat Odası Başkanı Saim Demirbaş, Yeniköy Muhtarı Hasan Ercan, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Mustafa Sabancı yer aldı.

43 yaşında evli ve bir çocuk annesi olan Özlem Duvan Temizel 6 yıl önce Foça’ya yerleştiğini, esnaflık yaptığını, ilçedeki siyasi ve STK çalışmalarının ardından Foça Kent Konseyi Başkanlığına seçilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.   Temizel; “Foça Kadın Konseyi’nin ilk kadın Başkanı olma onurunu yaşıyorum.  Bana bu onuru yaşatan ve destekleyen herkese teşekkür ederim. Foça Kent Konseyi olarak tamamen bir sivil insiyatif olarak yolumuza devam edeceğimizi açık yüreklilikle söyleyebilirim. Foça’ya katkı koymak isteyen her kesimden herkesi kucaklamaya hazırız. Çalışma meclislerimize, çalışma gruplarımıza herkesi davet ediyorum.  Teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti