Reklam
  • Reklam
KENDİME RAĞMEN

KENDİME RAĞMEN

-Hava çok sıcak kolumu kaldırmaya gücüm yok, enerjim yok, hiçbir şey yapmaya motivasyonum yok. İşte tam aradığım fırsat! Kendimi aşmam için kendime rağmen birşeyler yapmaya çalışmak. Ama bu kendimle savaşmak anlamına gelmiyor. Sadece kendimi aşmak. Tam böyle bir ruh halinde kalkmak ve yapılmayan işlerimin bir ucundan tutmak. Çünkü biliyorum ki ben hayatı tutmazsam hayat beni tutacak ama onun tutuşu kendi kuralarına göre olacak.

04 Eylül 2018 - 21:11

 

-Hava çok sıcak kolumu kaldırmaya gücüm yok, enerjim yok, hiçbir şey yapmaya motivasyonum yok. İşte tam aradığım fırsat! Kendimi aşmam için kendime rağmen birşeyler yapmaya çalışmak. Ama bu kendimle savaşmak anlamına gelmiyor. Sadece kendimi aşmak. Tam böyle bir ruh halinde kalkmak ve yapılmayan işlerimin bir ucundan tutmak. Çünkü biliyorum ki ben hayatı tutmazsam hayat beni tutacak ama onun tutuşu kendi kuralarına göre olacak. Ben hayatı tutarsam hem oyun benim kurallarıma göre oynanacak hem de kendime olan saygım artacak. Bunu yapmazsam yerimde saymakla kalmam hatta geri giderim ama ben hayata keşfetmeye, kendimi geliştirmeye, dünyaya birşeyler katmaya geldim. O yüzden şimdi ve burada kalkmam şart.

- Anne dolar 1’e nasıl düşer?

- Böyle bilgisayar oyunu oynamakla düşmez Egemen. Neden sordun?

- İstediğim lego dolar üstünden onu alabilmek için.

- Doların düşmesini istiyorsan biraz birşeylerin ucundan tutup ittireceksin annecim.

- Ama sen demiyor musun iyi düşünmek ve inanmakla herşey olur diye.

- Sen istediğin kadar iyi düşün ve inan, harekete geçmediğin sürece bunları idrak edememişsin demektir. Birşeyin gerçekleşmesi için onu bilmen değil idrak etmen gerekir anneciğim.

- Anne tebrikler konuyu yine çalışmaya bağladın ya!

- Canım benim ben sana oyun oynama dedim mi hiç. Elbette oyna ama günde bir saatini de çalışmaya ver. Hem zihnindeki boş düşünce ve vesveselerden kurtulmanın en iyi yoludur kafayı rasyonel şeylere takmak. İnsanın başına ne geliyorsa boş zihinlerden geliyor.

- (iki saat sonra) Anne ya ne zevkli çok özlemişim matematik çözmeyi kendimi çok gerekli hissettim.

- Gerekli ne demek annecim?

- Yani işe yarayan.

- İyi çok sevindim canım.

Değişmek kolay mı? Valla zor çok zor! Dildeki yaparım ederim kelimeleri gibi kolay değişmiyor duygular. Emek lazım, kendi egonu ayaklar altına alman lazım ve tabi ki pratik lazım. Değişime karar verdiğinizde önünüze gelen pratikleri sorun değil de pratik olarak görürseniz yol açılmaya başlar. O yüzden yaşamayanlar yaşayanlarla ilgili çok fazla konuşmamalı onu niye öyle yaptı bunu neden böyle yapmadı diye. Hani bizde bir laf var ya “bekara adam boşamak kolay” diye çok kıymetli bir söz o. Başkalarıyla ilgili ne zaman atıp tutmaya kalksam pek kıymetli hafızam çıkarır önüme koyuverir bana da iyi kapak olur.

- Bir kız öğrencim geçen gün pardon çok kız öğrencim geçen gün, hafta, ay, yıl... Bitmiyor artarak devam ediyor hep taciz vakası. Bakın bütün kızlardan yalvarıyorum ne olur milyon kere söyledim milyon kere de söylerim lütfen tacizi söyleyin, bağırın. Biliyorum özellikle Türk erkekleri bunları duyma konusunda çok duyarsız ama bir gün herkes ektiğini biçecek. Biri duymazsa biri duyar. Sizde ayıp günah yok. Biz utanıp sustuğumuz için çoğalıyorlar. Susmak ahlak değil tam tersi bundan sonraki taciz vakalarına yol açmaktır. Susmayın. Bir de burdan ifşa etmek için yazayım; Yine bir kız öğrencim İzmir’den Diyarbakır’a gidiyor. Firmanın adı Yeni Diyarbakır Seyahat. Yan koltuğundaki adamdan tacize uğruyor. Kız bağırıyor kimseden tık yok polise gitmek istiyor ama engelleniyor “Eğer polise gidersen seni yolda bırakırız” Ben bana gelenleri itina ile ifşa etmeye devam edeceğim kim olursa olsun. Sizde susmayın. Namusun erkeğin tekelinde olduğu düzeni sürdürmeye devam ettiğimizi sürece o günahlar herkesin vebal defterine büyük harflerle yazılmaya devam edecek.

- Nazar takıntısı olan insanlara nazar değer hiç şüphesiz ki neye inanırsan yaşarsın. Ama Einstein’a nazar değer mi! Komik değil mi? Ya da Einstein’ın aman bana nazar değmesin dediğini düşünebiliyor musunuz? Demez! Çünkü yüksek bilinç boyutunda olan, dünyaya marjinal faydası büyük insanlar kendini önemsemez. Nazar takıntısının kendini önemseyle ilgili olduğuna inananlardanım. Siz farkındalıklı bir hayat yaşayacaksınız ve başkasının gözü gelip sizin hayatınızı alt üst edecek kem gözüyle öyle mi? Yaradan’ın bu kadar basit bir düzeni olabilir mi? Üstelik bu başımıza gelen şeyleri bir başkasının üstüne atarak sorumluluktan kaçmanın en kestirme yolu değil mi? Bu olayı ben çekmedim o bana nazar değdirdi! Kendi hayat sorumluluğunu üstüne almazsan o nazar sana çok daha fazla değer uyarmadı demeyin!

- İnsanları birde ben ayırayım; insanlar dörde ayrılır; 1)Marjinal verimliliği çok yüksek olmayan ama kendi hayatını idame ettirenler ama kendini çok da önemsemeyenler yani bu durumun farkında olanlar ( köylüler, ev kadınları belki buraya girebilir) 2) Marjinal verimliliği yüksek olmayan ama kendini önemli sayanlar yani kendini olduğundan üstün görme eğilimindekiler (üniversite mezunları, şehirliler bu kısma girebilir) 3) Yine bu kategoride olup kendinin ne olduğunu bilenler 4) Marjinal verimliliği çok yüksek, insanlığa ve ülkesine yüksek derecede faydası olanlar ama kendini neredeyse hiç önemsemeyenler. İşte bugün ülkemiz ve Dünya bu insanlar sayesinde dönüyor. Şems’e sormuşlar ne bilirsin diye “Haddimi Bilirim” demiş. Herkesin yerini yurdunu kim olduğunu bilmesi dileğiyle..

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek