Reklam
  • Reklam
Kas hastası gencin umudu Hindistan’da kök hücre tedavisi

Kas hastası gencin umudu Hindistan'da kök hücre tedavisi

02 Ağustos 2019 - 11:08

 İzmir'de "konjenital miyopati" adlı kas hastalığı olan Mevlüt Anbak, Hindistan'da uygulanan 80 bin lira maliyetindeki kök hücre tedavisiyle sağlığına kavuşmak istiyor. 

Beydağ ilçesinde yaşayan 37 yaşındaki Mevlüt Anbak'a 14 yıl önce kas hastalığı olan "konjenital miyopati" teşhisi konuldu. Hastalığı yavaş yavaş ilerleyen Anbak bu süreçte eşinden ayrıldı. Anbak hastalığının ilerlememesi için fizik tedaviye başladı. 

Hastalığını yenmesi için 80 bin lira maliyetindeki Hindistan'da uygulanan kök hücre tedavisine ihtiyaç duyan Anbak, Beydağ Kaymakamlığı izniyle bağış kampanyası başlatıldığını belirtti. 

Anbak, sağlığına kavuşmak için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduğunu dile getirerek, "Hastalığımı yenmek istiyorum. Hastalığım için toplanacak olan toplam 80 bin lira ile Hindistan'daki kök hücre nakli tedavisiyle normal insanlar gibi yaşamak istiyorum." diye konuştu. 

Maddi açıdan zor durumda olduklarını dile getiren anne Hamide Anbak da "Oğlum 14 yıldan beri kas hastalığı nedeniyle zor bir hayat yaşıyor. Mevlüt'ün Hindistan'da yapılacak kök hücre tedavisinin başarılı olmasıyla tekrar yuva kurmasını istiyorum." dedi. 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti