Reklam
  • Reklam
Karşıyakalı öğrenciler üç boyutlu teknolojiyle tanışacak

Karşıyakalı öğrenciler üç boyutlu teknolojiyle tanışacak

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Eğitim Kooperatifi işbirliğiyle, 5 - 12. sınıf aralığındaki öğrencilere yönelik olarak düzenlenecek “3 Boyutlu (3D) Tasarım ve Yazıcı Eğitimleri” için başvuru süreci başladı. Çocukları geleceğin üretim teknolojisiyle tanıştırarak, 3 boyutlu düşünme ve hayal etme becerileri kazandıracak eğitimler, kontenjan dahilinde tüm Karşıyakalı öğrencilere açık ve ücretsiz olacak.

27 Şubat 2020 - 20:10

“ÇOCUKLARI DEĞİŞİME HAZIRLAMALIYIZ”
Karşıyaka’nın bir ‘teknoloji kenti’ olmasına yönelik vizyon ortaya koyan ve bu doğrultuda ‘akıllı şehirler’ temasına vurgu yapan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Akıllı şehirler için önce akıllı kenttaşları teşvik etmemiz gerekiyor. Endüstri 4.0 ve üzeri kavramların günlük hayatımıza artarak girdiği bilişim çağında çocuklarımızı bu değişime hazırlamamız, gerek kentimiz için gerekse ülkemiz için oldukça önemli. Yerel ve ulusal kalkınmanın anahtarı teknolojik gelişmede. Ve bunun da yolu öncelikle insan kaynağına yatırım yapmamızdan geçiyor. Bu ücretsiz eğitim çalışmamız bu yöndeki programımızın ilk çıktısı. Çocuklar için kodlama, tasarım, bilişim okuryazarlığı gibi birçok eğitimi de çok yakında faaliyete sokacağız” dedi.

“HAYAL ET, TASARLA, ÇİZ, YAZDIR, KEŞFET VE KULLAN”  
Her hafta sonu yapılacak eğitimler toplam 1 ay sürecek ve eğitim paketleri Eylül 2020 tarihine kadar devam edecek. Bu eğitimlerde çocuklar, basit bir 3 boyutlu tasarım programını öğrenerek, düşündükleri bir materyali 3 boyutlu bir çizime dönüştürecek. Eğitimin son aşamasında ise 3 boyutlu yazıcıdan bilgisayardaki çizimlerinin çıktısını alacak ve bu süreçte 3 boyutlu yazıcıları ve çalışma mantıklarını da öğrenecekler. Bilgisayar kullanımı ve geometri gibi alanlarda da çocuklara katkı sağlayacak eğitim programı; hayal etmeye, düşünce gücünü zorlamaya, yaratmaya ve üretmeye de teşvik edecek.

İlki önümüzdeki hafta Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde başlayacak eğitim programına kayıt olmak isteyenler; www.izmiregitimkoop.org web sitesindeki formu doldurarak başvuru yapabilecek. Ayrıca, 336 30 33 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...