Reklam
  • Reklam
Karşıyaka, Zeynep Oral’ı ağırladı

Karşıyaka, Zeynep Oral’ı ağırladı

Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Ayın Konuğu” etkinliği, Aralık programında ünlü gazeteci, yazar ve PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Haluk Işık’ın yönettiği söyleşide basından sanata, siyasetten kadın sorunlarına, hayatın her alanına dair görüşlerini aktaran Oral, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

22 Aralık 2019 - 15:02

UMUTSUZLUĞA YER YOK
Görüşlerini yaşamdan somut örneklerle destekleyerek anlatan Oral, söyleşide Yaşar Kemal’den Aziz Nesin’e, Ahmed Arif’ten Joan Baez’e uzanan anılara da yer verdi. Örgütlenmenin, insan ve kadın haklarının, Türkiye Cumhuriyeti kazanımlarının önemini vurgulayan Zeynep Oral, umutsuzluğa ve karamsarlığa yer olmadığının altını çizdi. Oral, etkinlik öncesinde ve sonrasında okurları için kitaplarını da imzaladı.

‘MEMLEKETİN RUH SAĞLIĞI’
Etkinlik sonrası Zeynep Oral’a teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şunları söyledi: “Her ay birbirinden değerli konukları ağırlayarak, hayatın her alanına dair düşünce ve görüşlerini paylaşıyoruz. “Ayın Konuğu” etkinlikleri, Karşıyakamıza ve İzmir’e özel bir farkındalık kazandırıyor. Bilgi sahibi olmadan, bugünümüzü anlayamaz, yarınları tasarlayamayız. Sayın Zeynep Oral’a katılımından ve olağanüstü söyleşisinden dolayı, hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. “Ayın Konuğu” etkinliklerimiz Haziran ayına kadar sürecek ve daha geniş katılımların sağlanması için gerekli önlemleri alacağız. Ben şimdiden tüm hemşerilerimizi, Ocak ayında gerçekleştireceğimiz ve Dr. Hüsnü Uçar’ı ağırlayacağımız “Memleketin Ruh Sağlığı” konulu etkinliğimize davet ediyorum.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek