Reklam
  • Reklam
Karşıyaka’nın bilim kahramanları ulusal turnuvada!

Karşıyaka’nın bilim kahramanları ulusal turnuvada!

Karşıyaka Belediyesi Vecdi Altay Çocuk Kulübü, Türkiye’de ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ adıyla gerçekleştirilen First Lego League (FLL) 2019 - 2020 İzmir 4. Yerel Turnuvası’nda ‘Takım Çalışması Ödülü’ne layık görüldü. Başarılı öğrenciler, 14-15 Mart’ta İzmir’de yapılacak 16. Ulusal Turnuva’da yarışmaya da hak kazandı.

26 Şubat 2020 - 22:06

ŞEHRİ ŞEKİLLENDİREN ÇOCUKLAR
Çocuk Kulübü üyesi öğrencilerden oluşan ‘Le Vent Se Leve’ ile birlikte 30 takımın katıldığı yerel turnuva, geçtiğimiz hafta Fuar İzmir’de yapıldı. Organizasyonun bu yılki ‘City Shaper: Şehri Şekillendir’ başlıklı temasına uygun projelerin sunulduğu turnuvada, Karşıyakalı öğrenciler de ‘BISUP’ adlı çalışmalarını tanıttı. Otobüs duraklarının çatı kısımlarını işlevsel hale getiren ve özel bir sistemle bisiklet parkı olarak kullanılmasını sağlayan projeyi tanıtan öğrenciler, geliştirdikleri robot ile de iki buçuk dakika içerisinde gerekli görevleri yerine getirmeye çalıştı. Turnuvayı başarıyla tamamlayan ve performanslarını ödülle taçlandıran ekip, iki yıl üst üste ulusal turnuvaya katılmaya da hak kazanarak bir kez daha Karşıyaka’nın gurur kaynağı oldu.

“HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”
Vecdi Altay Çocuk Kulübü ‘Le Vent Se Leve Takımı’nda yer alan öğrencileri ve hocaları Berkan Camgöz’ü kutlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Gösterdikleri başarıyla bizleri gururlandıran öğrencilerimizi ve eğitmenlerini yürekten kutluyorum. Ulusal turnuvada da Karşıyakamızı en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Her zaman destekçileri olacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek