Reklam
  • Reklam
Karşıyaka’nın 5 yıllık yol haritası hazır

Karşıyaka’nın 5 yıllık yol haritası hazır

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin gelecek 5 yılına yön verecek 2020 - 2024 Stratejik Plan çalışmalarını tamamladı. ‘Katılımcılık’ anlayışı ve ‘ihtiyaca göre hizmet üretme’ ilkesi esas alınarak hazırlanan, kente ve kentlilere yönelik önemli projelerin yer aldığı plan, Karşıyaka Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

06 Eylül 2019 - 17:11

ORTAK AKIL PLANA YANSIDI

Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan Stratejik Plan hazırlıkları
kapsamında; akademisyenler, meslek odaları, kooperatifler ve sivil toplum örgütlerinin
katılımıyla Arama Konferansı; toplam 1535 kişi ile anket çalışmaları; dernekler, muhtarlar ve
meclis üyeleri ile toplantılar yapılarak, her kesimin sürece dahil olması sağlandı. Elde edilen
veriler ışığında, kentin değerleri, tarihi ve kültürünü koruyarak daha güçlü şekilde geleceğe
taşıyacak hedefler içeren bir planlama stratejisi izlendi.

KATILIMCI, ŞEFFAF, SOSYAL YÖNETİM

Planda; her kesimin hizmetlerden eşit pay alması; planlı, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent
yapısının oluşturulması; sürdürülebilir ve sağlıklı çevre anlayışla hizmet ve projeler üretilmesi; kültür, sanat ve spor yaşamının zenginleştirilmesi; daha güçlü bir toplum için sosyal hizmetlerin arttırılması; kamu kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması; şeffaf ve hesap verebilen bir yönetim anlayışı ile hareket edilmesi, temel amaçlar olarak sıralandı.

ÇEVREYE, KENTE VE İNSANA YATIRIM

Bu anlayışla önümüzde 5 yıllık süreçte hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar arasında;
sürdürülebilir bir çevre için İklim Eylem Planı ve Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin tamamlanması, yeni bir Güneş Enerjisi Santrali kurulması, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 4.66 metrekareden 5.66 metrekareye çıkarılması, Karşıyaka Çarşı’yı yenileme projesinin hayata geçirilmesi, ilçe geneli için kentsel yenileme amacıyla 1/1000 ölçekli revizyon imar planının tamamlanması, 3 anaokulu ve 5 etüt merkezi, 2 yüzme havuzu, 7 sağlık merkezi, 5 otopark, cemevi, buz pisti, kent ve kurtuluş tarihi müzesi, kültürevi, sergi sarayı ve kent kütüphanesi ile 33 adet park yapılması, toplanan günlük çöp ve moloz miktarının 357 tondan 411 tona çıkarılması, 17 festival düzenlenmesi, Güzel Sanatlar Parkı’nın revizyonu, uluslararası iş birliklerinin artırılması, teknolojik yapının geliştirilmesi, dijital arşiv kurulması, mobil uygulama ve bilgilendirme servislerinin çoğaltılması, kültür - sanat, eğitim ve sağlık gibi alanlardaki sosyal hizmetlerin yaygınlaştırılması ve daha fazla insana ulaştırılması, sahipsiz hayvanların korunması ve bu konuda bilinçlendirme kampanyaları düzenlenmesi gibi hedefler yer aldı.

“HALKIN İHTİYACI VE TALEBİ OLAN HEDEFLER KOYDUK”

Önümüzdeki 5 yıl için halkın ihtiyacı ve talebi olan, gerçekçi hedefler koyduklarını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “İmar planlarının yenilenmesini ve kentsel dönüşümü çok önemsiyoruz. 3 tane anaokulu yapacağız ve bunlar ender rastlanan türde olacak, özel anaokullarında dahi karşılığı bulunmayacak. Örnekköy, Cumhuriyet ve Şemikler Mahallelerimize bu okulları kazandıracağız. Plana bakarsak alt yapı ve ulaşım konularında eksik görülebilir ancak bu alanlarda yetki Büyükşehir Belediyemizde. Geçtiğimiz günlerde Başkanımız Tunç Soyer ile bir toplantı gerçekleştirdik. Beklentilerimizi anlattık, taleplerde bulunduk. Kemal Baysak Bulvarı Projesi’nin çok önemli olduğunu savunduk. Çevre Yolu’nda tepeleri sahillere bağlayacak bir üst yol, bağlantılarıyla beraber 6 - 7 mahalleyi ilgilendirecek ve bunu çok önemli bir proje olarak görüyoruz. Serinkuyu kavşağında trafik düzenlemesi, Nergiz, Ordu Caddesi ve kentin ana arterlerindeki otopark ihtiyacımızı ilettik. İZSU’nun, İZBETON’un yapacakları, Bostanlı ve Karşıyaka İskelelerinin yeniden düzenlenmesi, Deniz Taksi uygulaması ile Tramvay ve İZBAN son duraklarının birleştirilmesi, tramvayın son durağının bölge hastanesine kadar uzatılması ve İZBAN’ın yer altına alınması gibi taleplerimizi ilettik. Büyükşehir’in Stratejik Planı ile bizim Stratejik Planımız senkronize şekilde ilerleyecek” dedi.

HEDEF DAHA YAŞANABİLİR BİR KARŞIYAKA

Meclis toplantısında Stratejik Plan’ın içeriğine ilişkin bir sunum yapan Karşıyaka Belediye
Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım da şunları kaydetti: “Planı incelediğimizde çıkan temel
değerlerin Karşıyaka’nın daha yaşanır, sağlıklı mutlu bir ilçeye dönüştürülmesi olduğunu
görüyoruz. 5 amaç, 17 hedefimiz var. 5 yılımız da bu 17 hedef doğrultusunda şekilleniyor.
Hazırlık sürecinde vatandaş anketleri yapıldı, beklentiler ortaya konuldu ve Stratejik Planımıza bu çalışmalardan elde ettiğimiz veriler doğrultusunda yön verdik.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek