Reklam
  • Reklam
Karşıyaka’da balkonlar bayram yerine dönüşüyor!

Karşıyaka’da balkonlar bayram yerine dönüşüyor!

Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı uluslararası bir şenlikle ve günler süren renkli etkinliklerle kutlayan Karşıyakalılar, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl aynı coşkuyu evlerinde yaşayacak.

22 Nisan 2020 - 17:40

Türk Bayrakları ve süslemelerle donatılan balkonlar, yarın bayram yerine dönüşecek. Binlerce Karşıyakalı saat 21.00’da balkonlarında buluşup, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyacak. Çocuk Bayramı’nın ve TBMM’nin 100. yılının, küresel salgına rağmen büyük bir coşku ve gururla kutlanacağını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, başta çocuklar olmak üzere tüm Karşıyakalıları Türk Bayrakları ile balkonlarda buluşmaya çağırdı.

BAŞKAN TUGAY’DAN MESAJ
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 100. Yılı mesajı:
“Tarih, bir ülkenin kurtuluşu, özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin, bir Halk Meclisinin iradesi ve kararlılığıyla verildiğini, Kurtuluş Savaşımız ve 23 Nisan 1920’de kurulan TBMM sayesinde görmüş ve onur sayfalarına yazmıştır. TBMM, başta büyük önderimiz ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ile silah ve düşünce arkadaşları olmak üzere, her birini saygı ve minnetle andığımız atalarımızın eseridir. Halk yönetimine, demokrasiye, çağdaşlığa ve uygarlığa inançla kurulan TBMM’nin 100. Yılını, bu değerlere olan sarsılmaz inancımızla kutluyor, nice 100 yıllar diliyorum.
Bir ülkenin geleceğini belirleyen ve unutmamamız, unutturmamamız gereken böylesi bir adımın, o ülkenin çocuklarına “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak armağan edilmesi de tarih tarafından hayranlıkla yazılmıştır. Kurtuluş mücadelesinin yakıcı günlerinde başlayıp, Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte hız kazanan devrimlerin, laikliğe, bilime, eğitime, sanata, hukuka ve hayatın her alanına uzanan ideallerden beslenerek atılan adımların hepsi, bir yandan yepyeni bir ülkenin karakterini, bir yandan da gelecek kuşaklara olan güvenin dile gelişini anlatır.
“Benim manevi mirasım bilim ve akıldır”, “Eğer bir gün sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin” diyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar nasıl yaşayabileceğinin meşalesini yakmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarıyız. Bugün bize düşen, çocuklarımızı bu bilinç ve duyarlıkla yetiştirerek, yurtseverliğin ve geleceğin sahibi olmanın onuru ve sevinciyle donatmaktır. O’nun öğretmenler için söylediği “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözü, bugün hepimizin duyarlığında, bilincinde ve eyleminde karşılık beklemektedir.
Karşıyaka, TBMM’nin 100. Yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, yaşadığımız küresel salgının acıları ne olursa olsun, işte bu bilinç ve coşkuyla kutlamaktadır. Her sözümüzle, işimizle ve duruşumuzla, “Atatürk’ün Karşıyaka’sı” olmayı hak edeceğimize, bir kere daha söz veriyoruz.
Geçmişe saygı ve vefamız, bugünlere karşı büyük sorumluluğumuz ve yarınlara sonsuz inancımızla, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın çocuklarımız!”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek