Reklam
  • Reklam
KARŞIYAKA ÇİÇEK AÇTI 18. KARŞIYAKA ÇİÇEK FESTİVALİ...

KARŞIYAKA ÇİÇEK AÇTI 18. KARŞIYAKA ÇİÇEK FESTİVALİ BAŞLADI

KARŞIYAKA’NIN HER YERİ MİS GİBİ ÇİÇEK KOKACAK İzmirli çiçek üreticileriyle doğa sevdalılarını buluşturan 18. Karşıyaka Çiçek Festivali, Bostanlı Pazaryeri'nde başladı. Karşıyaka Belediyesi tarafından 24 -26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festivalin açılışında çiçeklerin renkleri ve kokuları katılımcıları mest etti.

24 Mayıs 2019 - 19:14

Karşıyaka Belediyesinin geleneksel hale getirdiği Karşıyaka Çiçek Festivali, bu yıl 18. kez Karşıyaka’yı renklendirdi. 24-26 Mayıs’ta Bostanlı Pazaryeri’nde başlayan festivalde; Bayındır, Ödemiş, Urla gibi çeşitli bölgelerden yaklaşık 110 çiçek üreticisi stant açtı. Yüzlerce çeşit çiçek, meyve ve ağaç fidanları ile bahçe bitkilerinin görücüye çıkarıldığı festivalde satışlar da üreticiden tüketiciye aracısız olarak gerçekleşiyor. Festivalde; bahçe malzemeleri, saksı çeşitleri, çiçek ilaçları, toprak ve gübre gibi ürünlerin satışı da yapılıyor. Karşıyaka Belediyesi Parklar Müdürlüğü ise alanda stant açarak, çiçek ve bahçe bitkileri konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek. Yöresel gıda ve hediyelik eşya gibi farklı stantların da yer aldığı festival kapsamında her akşam konser keyfi de yaşanacak.

BAŞKAN TUGAY VATANDAŞLARA ÇİÇEK VE FESLEĞEN HEDİYE ETTİ

Festivalin açılış konuşmasını yapan İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, böyle güzel bir etkinlik fırsatı verdiğinden dolayı başkan Cemil Tugay’a teşekkürlerini iletti. Başkan Cemil Tugay konuşmasında “her zaman üreticinin ve tüketicinin yanındayız. Karşıyaka halkı olarak bizler çiçeği seviyoruz çiçeği seven halkımızı ben daha çok seviyorum  ve belediye olarak bu konuda sayın halkımıza çok yakında güzel sürprizlerimiz olacak, Karşıyaka’nın her mahallesi ve sokağı mis gibi çiçek kokacaktır.” Gittiğimiz her yere anne ve babamıza eşimize, dostumuza hep çiçek götürüyoruz bu konuda üreticilerimizi her zaman destekleyeceğiz  Açıklamasında bulundu. Konuşmanın ardından festivalde  emeği ve katkıları olanlara törenle teşekkür belgeleri takdim edildi. Törene Katılan İBB Başkan vekili Mustafa Özuslu, Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Çam, İTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Osman Öğmen ve Kanal İzmir TV ve İzmir Haber Merkezi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Akgün ile birlikte tüm çiçek standlarını gezerek üretici ye tüketiciye destek vereceklerini birebir ifade eden başkan Cemil Tugay, açılış sonrası Karşıyaka standından festival katılımcılarına çiçek ve fesleğen dağıttı. Karşıyaka’nın yeni başkanı Tugay’a halk büyük sevgi gösterisinde bulunarak fotoğraf çektirme yarışına girdiler.

EN GÜZEL BALKON VE BAHÇE YARIŞMASI YAPILACAK

Öte yandan, Karşıyaka Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği 18. Karşıyaka En Güzel Balkon ve Bahçe Yarışması için de hazırlıklar başladı. ‘En güzel balkon’, ‘En güzel bahçe’ ve ‘En güzel apartman bahçesi’ kategorilerinde gerçekleşecek yarışmaya katılmak isteyenler, 27 Mayıs’a kadar Karşıyaka Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’ne başvurabilecek.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti