Reklam
  • Reklam
Karşıyaka Belediyesi’nden 6 bin kişiye kurs

Karşıyaka Belediyesi’nden 6 bin kişiye kurs

Karşıyakalılara sosyalleşme ve becerilerini geliştirme fırsatı sunmak, öğrencilere de eğitim desteği vermek için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, bu sezon 6 bin kişiye kurs imkanı sağlıyor. Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen kurslara, 16 ayrı tesis ev sahipliği yapıyor.

15 Şubat 2020 - 19:03

KÜLTÜR, SANAT, SPOR
Karşıyaka’nın dört bir yanındaki mahalle merkezleri ve kültür merkezlerinde devam eden kurslar arasında; pilates, halk oyunları, yaratıcı drama, muhasebe, pastacı çıraklığı, İngilizce, işaret dili, diksiyon, Latin dansları, sirtaki, ebru, dikiş, takı tasarım ve yoga gibi çeşitli branşlar yer alıyor. Uzmanlardan eğitim alarak yeteneklerini geliştiren kursiyerler, bir yandan da sosyalleşip keyifli vakit geçirme fırsatı buluyor.

ÇOCUKLARDAN ÇINARLARA
Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlenen resim ve tango gibi 9 ayrı alandaki kurslar ise 60 yaş ve üzeri vatandaşları sosyal yaşamla buluşturuyor. İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi’nde yüzlerce öğrenciye ücretsiz eğitim desteği sağlanırken, Vecdi Altay Çocuk Kulübü’nde 7 - 10 yaş arası çocuklar için hem eğitici hem de eğlenceli kurslar gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz Eylül’den bu yana tüm kontenjanları dolu olarak devam eden 2019 - 2020 dönem kursları Mayıs ayında sona erecek ve pek çok branşta sezon sonu sergi, gösteri ve etkinlikleri gerçekleştirilecek.

HER KESİME HİZMET
Onlarca farklı branştaki kurslarla her kesime hizmet etmek için çalıştıklarını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Sosyal belediyecilik anlayışımızla, çocuklarımızdan yaş almış büyüklerimize kadar tüm vatandaşlarımıza eğitime, spora, sanata ve sosyal yaşama erişme imkanı sunmaya çalışıyoruz. Kurslarımızda özveriyle görev yapan tüm eğitmenlerimize ve ailemizin bir parçası olan kursiyerlerimize teşekkür ediyor, dönem sonu etkinliklerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Her dönem çıtamızı daha da yukarıya taşıyarak, tüm vatandaşlarımızı kucaklayan hizmetler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...